ceremonii militare de ziua forțelor terestre la sibiu. iată programul!

ziua forţelor terestreZiua Forţelor Terestre va fi sărbătorită, la Sibiu, joi, 23 aprilie, în faţa Cercului Militar. Evenimentul va fi deschis, la ora 9,00, cu şedinţa solemnă a Asociaţiei Veteranilor de Război, desfăşurată la Cercul Militar, la care vor participa şi autorităţi publice locale, comandanţii structurilor militare din garnizoana Sibiu şi 20 de studenţi ai Academiei Forţelor Terestre.

La ora 9,30, sibienii sunt invitaţi la „Monumentul Ostaşului din toate timpurile”, din faţa Cercului Militar, la un concert al muzicii militare a garnizoanei Sibiu.
Ceremonia militară va începe la ora 10,00, cu întâmpinarea persoanei oficiale – prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu Sitterli – şi salutarea drapelului de luptă. După intonarea Imnului Naţional al României, oficialităţile locale vor susţine alocuţiuni. Programul include, în continuare, slujba religioasă de cinstire a memoriei eroilor, depuneri de coroane şi jerbe de flori şi defilarea gărzii de onoare.[contextly_auto_sidebar id=”ZxzX8mw5vTaGin8KWKiRKencDnVwtF7Z”]
Structurile militare din garnizoana Sibiu vor participa la eveniment cu un detaşament de onoare.
Pentru buna desfăşurare a ceremoniei militare din 23 aprilie, între orele 9,50 şi 10,30, traficul rutier de pe Bulevardul Victoriei va fi deviat pe strada Avocat Măcelaru Ilie, excepţie făcând mijloacele de transport în comun Tursib.
Evenimentul din 23 aprilie va fi marcat şi printr-o expoziţie fotodocumentară dedicată Zilei Forţelor Terestre, care va fi deschisă, la Cercul Militar, până în 30 aprilie.
Studenţii Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” vor participa, în 22 aprilie, de la ora 13,30, în Aula Academiei, la un simpozion dedicat Forţelor Terestre.
Ziua Forţelor Terestre este sărbătorită la 23 aprilie, dată la care patronul lor spiritual, Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – purtătorul de biruinţă, este prăznuit de întreaga lume creştină.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu