de ce totusi ne mai iubesc barbatii ?!

972168_171341276368236_2071912699_n

Stau si ma intreb de ce ne mai iubesc barbatii ?! Facand asa o calatorie inapoi, un arc peste timp, constat ca e o asa mare deosebire intre ceea ce era femeia candva si ceea ce este ea Acum. Nu trebuie sa cunosti nici multa psihologie, nici filozofie, nici antropologie si nici vreo alta stiinta ca sa-ti dai seama, si doar privind niste poze, ca multe dintre reprezentarile femeii in lumea de astazi sunt mult schimbate, mult alterate!

Acum gasesti femei care vor sa dovedeasca ca sunt „barbate”, ca sunt puternice, devin agresive, se impun, se iau la tranta cu toti si cu toate, sunt setate pe A AVEA si A FACE mai mult decat barbatii, vor sa arate ca pot, se lauda ca sunt independente, dar se plang ca sunt singure! Uita ca aceste „arme’ de seductie apartin barbatilor si pe ei ii „parfumeaza”!

Pe aceeasi scala a transformarilor se afla femeile care vand „sexualitate’, dar vand peste tot, pe unde privesti, si vand ieftin, o fac de parca si-ar expune marfa pe tarabe sau mai exact in macelaria din piata, cu  corpurile despuiate, cu dintii, placati si ranjiti, la vedere (asa cum se cauta animalele la dinti pentru a le afla varsta sau starea de sanatate). In special vedem aceasta imagine pe canalele media.

De fapt asta se poarta, totul la vedere, nu-i asa!? Si apoi se tanguie ca sunt folosite, ca barbatii sunt niste neciopliti cu ele, dar….oare nu ele ii incurajeaza sa le trateze ca la targ!

Doar ca „invitatia” femeilor din ziua de astazi nu mai provoaca „osteneala” asta la barbati, nu mai este invaluita in misterul de alta data, nu-i mai „incita” pe acestia sa se manifeste curtenitor, sa doreasca sa protejeze, sa salveze, sa puna la picioarele femeii ofrandele care sa-i ateste lui masculinitatea. Astazi, toate astea capata parfum de desuetudine, de „mistocareala” intre barbati sau intre femei pe seama „fraierului” prea bun, prea rabdator, prea de moda veche!
 Mai trist este atunci cand femeia „inghite”, rabda, indura, se lipeste de „mitocanul” care o bate, o injura, o agreseaza in oricare mod posibil, o siluieste, o exploateaza in toate rolurile ei: de mama, de sotie, de femeie. Dar ea a invatat ca e o Victima, e slaba, e neajutoarata, nu are unde pleca, nu are de ales. FALS! Si atat de bine a invatat lectia asta incat se reduce singura la femeia-victima care il ajuta pe el sa se infoaie cu fiecare retragere a ei, cu fiecare privire coborata in pamant, cu fiecare icnet, cu fiecare urma vanata ascunsa de fard. Ea jeleste in ea, jeleste la alte femei ca ea, si fuge in telenovele, unde viata e roz si femeile adorate si invingatoare. Nu se gandeste sa se ridice, sa infrunte, sa nu accepte, sa plece!
 Roluri jucate cu atata convingere incat femeile uita cine sunt cu adevarat! La toate treaba asta noi, femeile, ne dam un acord, consimtit, tacit, implicit, de parca transformarea asta- in femeia-moderna, femeia-barbat,  femeia-consumatie ori femeia-victima etc-.ar fi o mare scofala!! Astea sunt doar niste roluri jucate penibil, care ascund in spatele mastii neajutorarea, ignoranta, frustrarea, compensarea, capitularea femeii, cu armele sale native, in fata unor provocari la care joaca la cacialma. Si, atunci, cum sa nu te intrebi firesc  „De ce totusi ne mai iubesc barbatii?!”
Ei stiu totusi ca Femeia DA, merita iubita pentru ca a dat nastere BARBATULUI, a dat nastere FEMEII. A dat nastere VIETII Si a facut posibil, precum CERUL, ca SOARELE si LUNA sa se intalneasca si sa se IUBEASCA!!

 

[contextly_auto_sidebar id=”KDshX3T5tnElrS3mV43oN4mTM5pD2NNl”]

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. In sfarsit vad si eu un articol care prezinta in mod realist lucrurile..Intr-adevar traim intr-o societate in care omul e redus la o masina.Media e flodata cu tot felul de imagini tampe,despre cum ar trebui sa arate barbatul ideal si femeia ideala.De multe ori idei importate.Copilele invata de mici cum sa isi expuna corpul ca sa aiba „succes”,cum trebuie sa arate si sa se comporte.Revistele sunt pline de idei feministe.Femeia e cea mai.Cumva superioara barbatului…Idei bolnavicioase care imbolnavesc si au imbolnavit lumea in care traim.Si jocurile pe care unele femei si manipularea si folosirea barbatului toate jocurile gen „te vreau nu te vreau” se razbuna mai devreme sau mai tarziu tot asupra femeiii.Femeile folosesc sexualitatea ca un joc de putere.Nu sunt prea mult interesate de sentimente inafara de cele propriii bineinteles.Sunt si exceptii cam putine ca sa faca diferenta.Si vorbesc din experienta.Am intalnit numai femei imature pana acum.Ar fi multe de zis…Dar se pare ca usor usor femeile devin ceea ce barbatii au fost in trecut:”porci misogini” cum le place unor feministe sa ii numeasca