Numai puțin de 100 de persoane cu dizabilități participă, vineri 17 aprilie 2015, de la ora 10.00, la Sala Transilvania la un eveniment sportiv organizat de Fundația Special Olympics România în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu.
Activitățile sportive vor fi Gimnastică – traseu aplicativ și badminton și se vor desfășura în cadrul proiectului „Activități Fizice Adaptate ca instrument de incluziune socială” www.activitatifiziceadaptate.ro, Proiect co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.[contextly_auto_sidebar id=”PFZxWL6Dh3gzZSr39KTcvw6DIO0iSOK7″]
„ A doua ediţie a evenimentului a devenit o tradiţie şi sunt încântată că Fundaţia Special Olympics le oferă persoanelor cu dizabilități șansa de a se bucura împreună de activităţi sportive demonstrând tuturor că dizabilitatea nu reprezintă o barieră pentru reintegrarea socială”, a declarat Laura Camelia Vîlsan, director general DGASPC Sibiu.
La eveniment participă aproximativ 100 de persoane cu dizabilități din cadrul centrelor aflate în structura DGASPC Sibiu, sportivi de la Școli Speciale și organizații neguvernamentale din județul Sibiu, alături de care vor fi prezente și cadre didactice, studenți și elevi voluntari. Toți sportivii vor primi tricouri, diplome și medalii.
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu este o instituție publică subordonată și finanțată de către Consiliul Județean Sibiu.
Fundația Special Olympics din România, Special Olympics Elveția, Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București și Universitatea din Lausanne relansează în România, „Activitățile Fizice Adaptate ca instrument de incluziune Socială”. Proiectul este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției, prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Programul va asigura transferul de expertiză elvețiană privind Activitățile Fizice Adaptate (AFA), ca instrument de incluziune socială, către specialiști din Universități, Scoli Speciale, Instituții și Organizații neguvernamentale din Romania. Totodată, în cadrul Proiectului va fi elaborat un set de materiale de training și se va constitui o rețea de Centre de Resurse Specializate privind AFA, în Facultăți de profil din România.