situații incredibile: băncile încep să-și plătească clienții

danske-bankMai multe bănci din Europa au ajuns să-și plătească clienții ce au credite la ele, din cauza scăderii dobânzilor și a trecerii acestora în anumite cazuri în zona negativă.

Zf.ro scrie că în Danemarca, Eva Christiansen a devenit un fel de vedetă. Specialista în terapie sexuală a fost propulsată în centrul atenţiei nu de cariera sa, ci de un împrumut pe care l-a contractat de la Realkredit Danmark, cea mai mare bancă a ţării, scrie Financial Times. Domnişoara Christiansen a obţinut o dobândă negativă pentru creditul ei pe trei ani, ceea ce înseamnă că banca, parte a Danske Bank, o plăteşte pentru a-i împrumuta bani. Rata de dobândă este de -0,0172%, ceea ce înseamnă că terapeuta primeşte de la bancă 7 coroane daneze în fiecare lună.

În Spania, cel puţin o bancă, Bankinter, plăteşte anumitor clienţi dobândă pentru credite ipotecare deducând suma din principalul pe care îl datorează cel împrumutat, notează The Wall Street Journal. Banca este a şaptea ca mărime din Spania în funcţie de valoarea de piaţă.

Acestea sunt doar o parte din problemele pe care dobânzile negative le creează în Europa. Un bancher danez a descris situaţia: „Să te descurci cu dobânzile negative este ca şi cum ai învăţa să conduci maşina cu spatele.“
Vezi articolul intreg

Ultima oră

Comentariul meu