pelerinaj emoționant al președintelui iohannis. merge acolo ori de câte ori are ocazia!

Șeful statului, Klaus Iohannis, vine ori de câte ori are ocazia la mormântul bunicului său, înhumat în cimitirul săsesc din localitatea Bradu. Președintele a avut o relație specială cu bunicul din partea mamei sale.

iohannis emotionat 

Nu mulți știu că președintele României, Klaus Iohannis, a avut o relație specială cu bunicul său din partea mamei. Ori de câte ori reușește să ajungă în satul Bradu din județul Sibiu, șeful statului nu pleacă de acolo fără să se reculeagă la mormântul bunicului său, Georg Bordon, din cimitirul săsesc din localitate. [contextly_auto_sidebar id=”LkFn4MwGcthFdmaVymtGJZ6tzEGCKUKp”] Klaus Iohannis și-a petrecut o bună parte din copilăria sa în casa bunicilor săi din Bradu. Georg Bordon a murit în 1988, la venerabila vârstă de 81 de ani și a fost îngropat împreună cu alți doi copii ai săi, care au murit la vârste fragede. Bunica lui Iohannis, Susanna, a emigrat în Germania, imediat după Revoluție, împreună cu fiica sa, mama președintelui, Susanne, și Gustav Heinz, tatăl acestuia. Bunica sa a murit în Germania, unde a fost și îngropată. Președintele vine să se reculeagă la mormântul bunicului său destul de frecvent.

mormant bunic iohannis

(foto wowbiz.ro: Mormantul bunicului lui Klaus Iohannis)

„Nu știu eu când vine, aflu de abia după ce a plecat. Vrea să rămână singur, să nu-l tulbure nimeni”, a declarat îngrijitorul cimitirului din Bradu, citat de wowbiz.ro. “Mereu a lăsat bani ca totul să arate cum trebuie. De la vânt și de la ploaie nu se mai vedeau bine numele de pe cruce, a spus ca să iau vopsea din aia aurie și să „umplu” literele. Peste un an-doi se ducea iar vopseaua, trebuie să fiu atent să găsească totul în ordine”, a mai spus cel care se îngrijește și de mormântul unde este înhumat bunicul șefului statului.

 

Ultima oră

Comentariul meu