anunț important pentru șoferii din sibiu. poliția le-a pregătit o ”surpriză”

trafic autoÎn perioada 13 – 19 aprilie, IPJ Sibiu derulează, în sistem integrat, ample acţiuni de prevenire a victimizării cetăţenilor prin accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Astfel în această perioadă radarele aflate în dotarea Poliției Rutiere se vor regăsi amplasate pe toate drumurile naționale din județ.

Viteza excesiva sau neadaptată condiţiilor meteo – rutiere rămâne principala cauză de producere a accidentelor rutiere cu consecinţe grave la nivel naţional. Drept urmare, în perioada 13 – 19 aprilie, Poliţia Română derulează, în sistem integrat, ample acţiuni de prevenire a victimizării cetăţenilor prin accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză. Activităţile se înscriu calendarului european al Poliţiilor Rutiere – TISPOL SPEED. [contextly_auto_sidebar id=”djyRQqlpFK4kwZZOHWlJuciZS6TKtZSP”]
În judeţul Sibiu, în primul trimestru al acestui an, viteza, sub cele două forme de manifestare, excesivă sau neadaptată condiţiilor meteo – rutiere, a dus la producerea a 20 de accidente rutiere soldate cu decesul a 2 persoane, rănirea gravă a 13 persoane şi uşoară a altor 26.
Cele mai multe şi grave accidente de circulaţie generate de nerespectarea regimului legal de viteză s-au produs pe drumurile naţionale, motiv pentru care, în perioada susmenţionată, poliţiştii vor acţiona cu precădere pe tronsoanele de drum cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere grave.
Vor fi utilizate toate dispozitivele de măsurare şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, la acţiuni luând parte atât poliţiştii rutieri, cât şi cei de ordine publică din cadrul poliţiilor municipale, orăşeneşti şi secţiilor rurale de poliţie.
Scopul principal al activităţilor îl reprezintă prevenirea victimizării cetăţenilor prin accidente rutiere generate de viteza excesivă sau neadaptată, dar, în acelaşi timp, vor fi sancţionate şi celelalte încălcări ale legii constatate de către poliţişti.

Ultima oră

Comentariul meu