La ora actuala in Romania preturile la alimente sunt mai mari decat cele din afara tarii unde salariile sunt si ele mult mai mari.

Plus ca mint cu nerusinare in privinta adaosului practicat, castigul lor fiind indecent de mare datorita unor taxe suplimentare pe care trebuie sa le suporte in special micii producatori locali, adusi nemilos in pragul falimentului.
Plus ca ofera salarii extraordinar de mici in comparatie cu castigurile fabuloase pe care le obtin.

In fond fiecare ar trebui sa se intrebe , unde se duce profitul realizat in aceste supermarketuri , ce beneficii avem fiecare dintre noi facandu-ne cumparaturile la ei?
Raspunsurile sunt foarte simple – nu avem NIMIC de castigat cumparand de la acesti lacomi , fara urma de caracter sau sentimente umane.

Intrebarea de logica la care trebuia sa-ti raspunzi era alta: Cate noi locuri de munca au creat aceste hipermarketuri , cat investesc real in economia romaneasca , in beneficiul nostru , al tuturor ?

Acesti excroci au venit aici cu un singur scop = neocolonialism , adica sustragerea unei parti cat mai mari din avutia nationala , distrugerea pe toate caile a economiei romanesti si infestarea pietelor din Romania cu produse de proasta calitate din exterior in scopul maximizarii profitului lor.
Scopul final al acestei hotii fara margini nu e decat acela de a-i face pe romani sclavi in propria lor tara. Problema e ca pentru a intelege aceste lucruri mai trebuie sa si gandesti !

Marii evazionisti de care nu se atinge nimeni: Mega Image, Carrefour si Auchan etc.

LA Mega Image, Carrefour sau Auchan lucrurile arata minunat, dar in bilanturile contabile e dezastru. Datoriile celor trei companii insumeaza jumatate de miliard de euro iar argumentele lor citește continuarea la sursa articolului

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

Publică

  1. Nu sunt de acord cu astfel de afirmații, oricât de multe comentarii negative vor curge. Cu acordul dvs., deviez puțin de la subiectul din articol. Pot spune din experienta ca personalul din aceste magazine a fost, este și va fi în primul rand formator de caractere. Ceea ce vreau sa spun e ca în definitiv vorbim de oameni și nu de lucruri. Aceste magazine, asa cum spuneți ca sunt, constituie o adevărată ,,pepiniera” în care tinerii învață ce înseamnă munca și mai ales ce înseamnă banul muncit! Si cui ma contrazice, i-as spune ca de nu era Carrefour Sibiu, care sa-mi asigure un salariu și implicit siguranța zilei de mâine, eu un tânăr student pana la urma, nu aveam nici măcar un sfert de șansă sa termin o facultate și un master, oricât de bine as fi învățat. Daca mai pun la socoteala și faptul ca sunt oltean (deci ,,personna non grata ” pentru orice ardelean), cum as fi reușit sa termin studiile?. Si nu cred ca sunt singurul. Acesta e efectul concret pe care îl au aceste multinaționale acolo. Sa nu denigram pe cei care oferă o șansă pe piața muncii tuturor tinerilor care sunt serioși și vor sa muncească. Iar despre cei care zic,, ce-ți trebuie atâta scoală” sau ,, n-au ce cauta oltenii-n Ardeal”…..nu mai e nimic de zis.