Razii ale Poliției Economice la Sibiu. Amenzi mari și mii de kilograme de produse confiscate

politiaTimp de o săptămână Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier şi Serviciului de Ordine Publică, au făcut controale la sute de agenți economici din județ.

În perioada 02 – 09 aprilie, în vederea prevenirii activităţilor comerciale ilicite şi asigurarea mediului de afaceri concurenţial, au fost verificate 487 entitati, din care 345 de agenţi economici şi 142 de persoane fizice. În urma acţiunilor, au fost constatate 12 infracţiuni şi confiscată cantitatea de 3.333 kg de produse. [contextly_auto_sidebar id=”0YsASlgua73dpjoMLnFzHmBJY1w47vSx”]
Având în vedere accentuarea fenomenului evazionist şi a încălcarii prevederilor legislatiei în vigoare privind protejarea populatiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier şi Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi Oficiului pentru Protecţia Consumatorului au organizat şi desfăşurat actiuni punctuale în vederea identificării şi tragerii la raspundere a persoanelor care defăşoară activităţi ilegale.
În cadrul acţiunilor derulate, poliţiştii au verificat activitatea a 487 de entităţi, din care 345 de agenţi economici şi 142 de persoane fizice.
Au fost constatate 12 infracţiuni, din care 3 de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat de 83.150 lei, 2 infracţiuni de contrafacere de produse cu un prejudiciu estimat de 10.200 lei şi 7 infracţiuni la regimul circulaţiei.
Totodată, au fost aplicate 270 de sancţiuni contravenţionale, atât la regimul economic cât şi la regimul circulatiei rutiere, în valoare de 124.342 lei.
Cu ocazia verificarilor efectuate au fost ridicate în vederea confiscării 3.333 kg de produse (legume/fructe, panificaţie, miei, ouă, pâine, peşte, băuturi alcoolice), în valoare totală de 20.508 lei.
Controalele poliţiştilor şi ale instituţiilor colaboratoare au vizat îndeosebi, zonele comerciale ale judeţului Sibiu, pieţele şi centrele agro-alimentare care, în această perioadă, pot deveni locuri propice desfăşurării activităţilor comerciale ilicite.  Poliţiştii sibieni continuă acţiunile în vederea protejării populatiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Ultima oră

Comentariul meu