cel mai temut criminal sibian a fost extrădat din italia

mailatCel care în urmă cu opt ani a ucis o femeie la periferia Romei și a șocat toată Italia cu cruzimea faptei sale, a fost oficial extrădat în România. Acesta are de ispășit o pedeasă cu închisoarea pe viață. Sibianul Mailat nu și-a recunoscut nici până acum fapta.

Romulus Mailat a fost adus în România de agenţi ai Serviciului Poliţiei italiene pentru cooperare internaţională.[contextly_auto_sidebar id=”EBcD7KBDRd0EqRqwgtbayrjcYqmioBgA”]
În virtutea principiului de recunoaştere mutuală a sentinţelor la nivelul Uniunii Europene, deţinutul român a fost predat autorităţilor române şi va ispăşi în continuare pedeapsa de închisoare pe viaţă într-un penitenciar din România.
Nicolae Romulus Mailat a fost condamnat la închisoare pe viaţă, în Italia, pentru uciderea Giovannei Reggiani, agresată pe 30 octombrie 2007 la Roma.
Scandalul Mailat a aruncat în aer relaţiile româno-italiene. Incidentul a determinat un val de antipatie faţă de românii din Italia. Guvernul italian a aprobat de urgenţă un decret de lege privind siguranţa publică care le acordă dreptul prefecţilor de a-i expulza pe imigranţii consideraţi periculoşi. Pe 2 noiembrie 2007, tabăra de romi din Tor di Quinto, aflată în apropierea locului în care Mailat a atacat-o pe Giovanna Reggiani, a fost demolată.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu