foto sute de copii au trăit clipe incredibile la sibiu. au stat cu sufletul la gură!

Aproape 1000 de școlari din Sibiu au vizitat, în aceste zile, unitățile de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) din Sibiu. Acțiunea educativă s-a realizat în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”.

isu 1

Peste 800 de școlari au vizitat, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, subunitățile de intervenție ale ISU Sibiu, Copiii au avut, astfel, ocazia să să cunoască autospecialele de intervenţie, echipamentele şi mijloacele folosite în diferite situaţii de urgenţă de către pompieri, să desfăşoare activităţi cu caracter preventiv – educativ, dar participe la desfășurarea unor exerciții demonstrative de stingere a unui incendiu și de acordare a primului ajutor medical de urgență. [contextly_auto_sidebar id=”YDCAicbY9tdg5IKpRT9I7f486imMvvf7″] “Părintele unuia dintre copiii care ne-au vizitat în cursul zilei de azi, ne-a lăsat câteva impresii înainte de plecare: <<Consider că este foarte important pentru copii să vadă rolul instituțiilor statului. Prin vizita la unitatea dumneavoastră, copiii au avut acces să vadă, pentru câteva minute, ce înseamnă meseria de pompier cu părțile ei bune și cu părțiile ei dificile. Au vazut cât de repede se poate propaga un incendiu, cât de greu este să îl stingi și cât de greu se mânuieste un furtun de pompieri. Atunci când au tras cu tunul de apă pentru doborârea țintei au realizat ce înseamnă puterea apei. De asemenea, au fost încântați să vadă forța aparatelor de descarcerare și a autospecialelor din dotarea pompierilor>>”, se arată într-un comunicat remis presei.

 

Alți 1.500 de școlari
De asemenea, Ana Maria Muntean, educatoare la Grădinița cu Program Prelungit nr. 43 din municipal Sibiu, a spus că această acțiune a fost una foarte educativă. “A avut un impact deosebit asupra copiilor și au avut de învațat foarte multe. Copiii au fost   fascinați mai ales de utilajele și metodele de descarcerare”, a declarat educatoarea.
Vizitele școlarilor și preșcolarilor la sediile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al Judeţului Sibiu și subunitățile de intervenție din Municipiul Mediaș și orașul Agnita, vor continua până la sfârşitul acestei săptămâni, urmând să sosească încă 1.500 de copii.

 

Ultima oră

Comentariul meu