Un sibian conduce o expediție românească în cele mai îndepărtate colțuri ale Siberiei rusești. Echipa coordonată de Mihai Țuca a ajuns la 550 de km de Cercul Polar, în localitatea Tiksi. Cei care iau parte la această aventură vor realiza și un documentar.

expeditie

Opt români, aflați sub coordonarea sibianului Mihai Țuca, președintele Offroad Club Sibiu, au ajuns cu bine în nordul îndepărtat al Siberiei, ducând steagul României acolo unde nu a mai fost dus niciodată. Mihai Țuca, alături de cei șapte parteneri din Hunedoara, Sinaia, Buzău și București, pasionați de călătorii și offroad, au pornit într-o adevărată aventură prin cele mai îndepărtate colțuri ale friguroasei Siberii, scopul lor fiind de a ajunge aproape de Cercul Polar. [contextly_auto_sidebar id=”L5EApefJvBsG7yC1g8PI47dw2S0tyhyB”] Aceștia au și reușit, de altfel, să facă acest lucru, ajungând la aproximativ 550 de km de Cercul Polar, în Tiksi, o localitate din nordul extrem al Rusiei. De ce au realizat această expediție? “Pentru a încerca să traducem românește limbajul natural al Siberiei de nord, a simți condițiile vitrege de viață din taigaua și tundra rusească, pentru a ne apropia încă o dată de Rusia cea nemărginită”, susțin cei implicați.
La acest moment, cei opt români sunt pe drumul de întoarcere spre țară, iar potrivit ultimei actualizări, aceștia se află undeva în sudul Rusiei, aproape de granția cu Kazahstan. Aceștia vor realiza și un documentar.

 

ECHIPAJ Arctica TIKSI 2015:
Mihai TUCA -–  stabilit în Sibiu din 2009, coordonator expediție, arhitect, navigație, mecanica auto, fotograf
Andrei NISTOR -– arhitect, fotograf, promovare
Cornel ZAMFIRESCU –- navigație, mecanica auto, cunoscător limba rusa la perfecție
Andrei MUSETEANU – – inginer, navigație, promovare
Sebastian POPESCU –- producător media, scenariu, fotograf, cameraman, director media
Florentin TUFA – – editor video, cameraman
George OPREA– editor – video, cameraman
Andrei RADULESCU –- editor video, cameraman

 

 

Ultima oră

Comentariul meu