cu cât se vinde carnea de miel în piețele și magazinele din sibiu
Foto Arhiva

carne de mielPregătirile pentru masa de Paște au intrat pe ultima sută de metri pentru majoritatea sibienilor. Dintre bucatele alese nu poate să lipsească bineînțeles carnea de miel. Piețele și magazinele de profil din oraș au o ofertă bogată în acest sens.

La Sibiu, preţurile la carnea de miel sunt comparabile cu cele de anul trecut. În pieţe şi târguri, producătorii vând carnea de miel cu 25 de lei kilogramul, iar mieii vii se vând cu 11 – 12 lei pentru un kilogram.[contextly_auto_sidebar id=”xqpZkANGyMOjSnkSaT7U1GlXnGjVTPLg”]
Potrivit asociaţiilor de producători din judeţ, mieii sunt în acest an pentru toate gusturile. Sunt şi miei mai mici, de 6 – 8 kilograme, dar şi miei mai mari, de până la 15 kilograme.
În pieţe, însă, deocamdată sunt puţini producători care vând marfă. Aceştia spun că cea mai mare vânzare se va face în zilele următoare.
„Tăiem mai mulţi şi o să-i aducem în piaţă. Zilele acestea n-am venit decât cu câte unul – doi pentru că lumea încă nu cumpără. De marţi, miercuri va începe vânzarea şi sper să fie un an bun” spune Maria Olteanu, unul dintre producătorii din judeţul Sibiu, conform mediafax.ro.
În marile magazine, carnea de miel se vinde la preţuri cuprinse între 26 şi 28 de lei pentru un kilogram de pulpă cu os.

Ultima oră

Comentariul meu