aici o să fie amenajată clădirea de 25 de milioane de euro a spitalului județean sibiu
aici o să fie amenajată clădirea de 25 de milioane de euro a spitalului județean sibiu
Aici o să fie amenajată clădirea de 25 de milioane de euro a Spitalului Județean Sibiu

Spitalul Județean Sibiu este beneficiarul unui proiect a cărui valoare este estimată la peste 25 de milioane de euro. O clădire nou nouță pe patru nivele și cu heliport va fi construită în curtea celei mai mari instituții sanitare din județ.

Spitalul Județean Sibiu o să devină în câțiva ani cea mai importantă unitate sanitară din sudul Ardealului. Aici va fi amenajată o nouă clădire, în valoare câteva zeci de milioane de euro, clădire care o să deservească în special Unitatea de Primiri Urgențe și Terapia Intensivă.[contextly_auto_sidebar id=”ELruqtooQ7wRKiw4lVNQsQHgpkIzAH3r”]
”Lucrăm la un proiect major care înseamnă o investiție de 25 de milioane de euro. Suntem la ultima fază de avizare a acestui proiect la Primărie. S-a solicitat un studiu de trafic de zonă. Va fi un proiect pe patru nivele care înseamnă UPU, terapie intensivă și chirurgii trebuie să doteze o zonă de maxim interes pentru Spitalul Județean Sibiu. O să fie inclusiv un heliport”, a explicat luni președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea.

Așteaptă avizele primăriei
Reprezentanții Consiliului județean spun că cel mai probabil luna aceasta se va obține avizul necesar de la Primărie. ”Certificatul de urbanism a ieșit deja pe locația propusă de noi. Am primit aviz favorabil. Acest proiect devine coloana vertebrală a spitalului ca să spun așa. Bolnavii vor putea să fie transportați cu elicopterul direct din spital. În acest fel spitalul va putea să devină unul de gradul 1, de interes pentru sudul Transilvaniei”, a mai opinat Cindrea.

Finalitate în 2018
Diriguitorii proiectului au mai spus luni că sunt pregătiți ca în cea de a II-a jumătate a anului să rezolve partea de finanțare. ”Suntem în discuții avansate cu Banca Mondială și cu Programul Operațional Regional. O să fie mai multe surse de finanțare. (..) De un an discutăm de finanțare. Eu cred că în 2017 sau la începutul lui 2018, acest proiect o să fie finalizat. (..) Vorbim de o dezvoltare a Spitalului Clinic Județean Sibiu”, a mai punctat președintele Consiliului Județean Sibiu.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=kd1Xg0rx-3c”]

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu