VIDEO FOTO Noua maternitate din Sibiu. Măsuri de siguranță sporite și condiții excelente!

maternitatea din sibiu fotoProiectul de reabilitare a Blocului Materno – Infantil a beneficiat de investiții de peste 25,6 milioane de euro. Măsurile de siguranță au fost refăcute după ce s-a întâmplat la maternitatea Giulești. Acum actuala maternitate din Sibiu are cele mai sigure măsuri în caz de incendii.

Trebuie specificat însă că recepția se face numai după ce se achită toate taxele care trebuiesc plătite. Lucrul acesta se va întâmpla în aproximativ o lună. Azi s-au finalizat lucrările și contractual a ajuns la final. Plățile se fac după ce recepția va constata că totul s-a făcut corect. [contextly_auto_sidebar id=”z6UB3hylruEc2b1GpWGlU9k3GMkrCHiZ”]

Proiect întârziat datorită mai multor factori
”Experiențele anterioare ne-au făcut să fim mai exigenți și mai prudenți în ceea ce privește condițiile de securitate. De aceea vedeți acolo sisteme de supraveghere video, de comunicare voce și foarte multe măsuri de siguranță în ceea ce privește incendiile. Am refăcut proiectarea după incidentul de la Maternitatea Giulești, punând accent cât se poate de mult pe securitatea în caz de incendiu. Este unul din motivele pentru care s-a întârziat acest proiect de la Sibiu. După care sigur au fost unele sincope în ceea ce privește fluxul de finanțare al acestui proiect, dar de anul trecut am primit un sprijin intens și s-a reușit să se încheie lucrările”, spun inițiatorii proiectului.

Maternitate modernă
Blocul Materno-Infantil a fost inaugurat de către Ministrul Secretar de Stat dl. Iulian Chiriac care, cu această ocazie, a vizitat încă două obiective de investiţii finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu şi finalizate recent: Secţia Clinică Neurochirurgie şi Secţia Clinică Reabilitate Medicală I. La eveniment au luat parte şi oficialităţile judeţene: dl. Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, dl. Ovidiu Sitterli, prefectul judeţului Sibiu, vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Sibiu. Proiectul de reabilitare a Blocului Materno – Infantil a fost unul gestionat de Ministerul Sănătăţii printr-un program de finanţare de la Banca Mondială şi Banca Europeană de Investiţii, iar valoarea totală a investiţiei este de 25,86 milioane de lei.
Executantul lucrării a fost un joint-venture româno-austriac format din S.C. VAMED (Austria) şi S.C. VALVE INTERNAŢIONAL BRĂILA.
Pentru derularea în condiţii optime a activităţii medicale şi pentru a facilita accesul pacientelor la dotările şi condiţiile moderne rezultate în urma renovării, mai multe spaţii au fost date succesiv în folosinţă pe parcursul anului 2014, ultima etapă a procesului de reabilitare încheindu-se în martie 2015.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=1WgRBWmRDWI”]
Prin urmare, începând cu luna în curs, viitoarele paciente din judeţul Sibiu dar şi cele din judeţele învecinate vor beneficia în totalitate de una dintre cele mai moderne maternităţi din România, în condiţii de cazare şi tratament la nivel european.
„Finalizarea integrală a unui proiect de dimensiunile şi importanţa Blocului Materno-infantil al SCJU Sibiu este un mare pas înainte în strategia de dezvoltare a instituţiei noastre şi ne bucurăm că am avut parte, în acest sens de sprijinul necondiţional al Ministerului Sănătăţii. Principala noastră satisfacţie este că putem oferi tuturor femeilor care doresc să nască sau să se trateze aici, condiţii de nivel european. Pe lângă Blocul Materno-infantil, am finalizat integral şi alte obiective de investiţii cu finanţare de la Consiliul Judeţean, cum sunt Secţia Clinică Neurochirurgie cu un Bloc Operator complet nou şi utilat şi Secţia Clinică Fizioterapie, reabilitată integral, toate eforturile pe care le facem fiind în folosul cetăţenilor şi urmărind încadrarea SCJU Sibiu în criteriile de clasificare ca Spital Clinic de Urgenţă cu nivel de competenţă I A”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Vasile Spinean.

Ce s-a modernizat
Blocul este compus din: corpul I cu etajele 2, 3 şi 4 cuprinzând Secţiile Clinice Obstetrică Ginecologie I şi II, Neotatologie şi Prematuri, corpul II – etajul I cu cabinete birouri internări/externări, vestiare, cameră gardă şi cameră spitalizare de zi etc. şi corpul III – etajul I cuprinzând blocul operator, blocul de naşteri şi ATI cu componentele specifice.
În urma procesului de reabilitare, în carul Blocului Materno-Infantil al SCJU Sibiu vor funcţiona: 45 de saloane de două paturi cu grup sanitar propriu şi cu un total de 90 de paturi, un salon cu un pat şi grup sanitar propriu, 6 săli de naşteri, 3 săli de operaţii, 3 saloane ATI neonatalogie, 3 săli pentru prematuri, 4 saloane de Terapie Intensivă pentru femei, 3 săli de mese, cabinete pentru personalul medical, birouri, grupuri sanitare pentru personalul medical, spaţii de depozitare şi auxiliare şi ascensoare noi.
Suprafaţa utilă totală a întregului Bloc Materno-Infantil este de circa 5000 mp.
„Este un moment de o importanţă majoră, cel mai mare proiect de până acum al spitalului care, alături de celelalte proiecte finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu din fonduri proprii arată că ne îndreptăm spre o normalitate dorită de noi toţi. Este în acelaşi timp un sentiment deosebit, care arată că promisiunile făcute sunt materializate. Mulţumesc tuturor celor implicaţi pentru modul în care şi-au făcut datoria, le doresc mult succes şi să de ajute Dumnezeu să primi şi alte proiecte cel puţin la fel de  importate”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, dl. Ioan Cindrea.
Toate saloanele sunt dotate cu rampă medicală pentru fiecare pat prevăzută cu accesorii medicale şi cu sistem de apel medical, atât de la pat cât şi din cadrul grupului sanitar, pacienţii putând solicita personalul medical ori de câte ori este nevoie fără a fi nevoiţi să se deplaseze la cabinete. Saloanele au realizate instalaţiile de curenţi slabi în vederea conectării la internet şi televiziune. Fiecare pat beneficiază de iluminat individual.
Toate spaţiile de tratament beneficiază de dotări moderne dintre care menţionăm:
– circuite electrice complet noi formate din: câte un tablou electric şi UPS (unitate sursă neîntreruptibilă) pentru fiecare salon de Terapie Intensivă Neonatală şi Prematuri;  instalaţii electrice curenţi tari – iluminat şi prize; instalaţii şi echipamente electrice curenţi slabi: sistem voce-date, semnalizare incendiu, apel asistenţă, control acces, monitorizare video, TV;
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=fGkhQ-YwCEs”]
– circuit de gaze medicale complet nou cu instalaţii şi echipamente;
– instalaţii termice şi sanitare complet noi.
În cadrul Secţiei Clinice Prematuri, saloanele cu incubatoare sunt dotate cu rampe medicale tip bridge şi câte o rampă medicală de perete cu 3 posturi. Toate rampele şi consolele sunt utilate cu accesorii gaze medicale.
Pentru Secţia Clinică Neonatologie – Terapie Intensivă, fiecare salon de TI este dotat cu câte două fronturi de lucru (ansamblu igienă nou-născut) precum şi cu rampe consolă tip bridge (rampe suspendate) utilate cu accesorii pentru gaze medicale (oxigen, aer comprimat, aspiraţie).
În cadrul Blocului Operator se regăsesc 3 săli de operaţie complet echipate, salon postoperator şi alte spaţii de acces, de depozitare, filtre personal, grupuri sanitare, etc.
Blocul de Naşteri este compus din 6 camere de naştere individuală, cabinet de terapie intensivă neonatalogie, cameră moaşe şi asistente; grupuri sanitare, cameră de gardă şi alte spaţii de depozitare şi acces.
De asemenea, există 4 saloane de terapie intensivă pentru femei, cu cameră de gardă, punct de transfuzii, grupuri sanitare etc. precum şi spaţii speciale pentru sterilizare.
Deosebit de importante sunt şi dotările generale pentru întregul Bloc Materno-Infantil:
– Staţie centrală de butelii N2O (2 X 2 Butelii)
– Staţie aer comprimat medical respirabil, 3 compresoare, debitul min. 1500 l/min;
– Chiller;
– Ascensoare: 2 ascensoare mont-charge (materiale), 1 ascensor persoane şi 4 ascensoare persoane şi materiale.

Ultima oră

Comentariul meu