foto video un pui de urs s-a plimbat ore întregi liber prin sibiu. vezi aici întreaga operațiune de capturare

pui de urs 9
Mai mulți sibieni au sunat la 112 în dimineața zilei de luni și au semnalat că au văzut câțiva pui de urs în Sibiu. Este vorba de strada Abatorului și strada Podului. Până la urmă a fost vorba de un singur animal, care a ajuns în pivnița unor sibieni ce locuiesc pe Moara de Scoarță. După două ore puiul a fost prins și dus la Zoo.

Mai multe echipaje ISU au plecat în acțiune pentru localizarea a doi pui de urs care au fost văzuți în două zone din oraș. [contextly_auto_sidebar id=”ce1QRgPZmFDroPXABUtuanqRERzEPhzb”]Pompierii au fost informați în primă fază că este vorba de două animale ce au fost văzute pe strada Abatorului și pe strada Podului.
Până la urmă s-a confirmat prezența unui singur pui de urs. ”Este un singur caz confirmat la Moara de Scoarță. Se acționează pentru localizarea acestuia”, spun reprezentanții ISU Sibiu.

UPDATE 11:00
Autoritățile au reușit să tranchilizeze puiul de urs și să-l scoată din pivnița casei de pe strada Moara de Scoarță, unde s-a adăpostit.  Oamenii care au intervenit au adus și un caine din rasa saint bernard, pentru a speria puiul de urs și să-l determine să iasă din pivniță. Autoritățile au fost nevoite să recurgă la petarde pentru a scoate ursul din pivniță.

UPDATE 11:55
Medicul veterinar, care a luat parte la intervenție, a declarat că ursulețul este sănătos, însă operațiunea a fost puțin complicată din cauză că animalul a fost speriat. „Nu este maltratat, nu are probleme şi nu este rănit. L-am adus în cea mai bună stare. El este bine, sănătos. A fost puţin complicată operaţiunea. Era speriat, vă daţi seama. Orice animal încolţit se simte speriat”, a declarat medicul veterinar.
Un localnic din zonă a decis să-i ajute pe cei de la intervenții, aducând un câine din rasa saint bernard. „A fost puţin stres. Ne-a fost puţin teamă. Nu este el obişnuit să scoată el afară urşi. Băieţii au venit cu câini lup. Aceştia sunt puţin mai agresivi. Am venit cu câinele pentru a scoate afară ursul. Până la urmă, a trebuit să intru eu. Era mai rău dacă era un urs mai mare. Am venit din proprie iniţiativă”, a spus, la finalul operațiunii de capturare, Adrian Prode.
Potrivit reprezentanților Primăriei Sibiu, puiul de urs a fost dus la Grădina Zoologică din Sibiu, unde va fi ținut pentru 24 de ore, timp în care se va decide ce se va întâmpla cu el: dacă va fi lăsat în libertate sau va fi ținut la zoo. De asemenea, va fi evaluată și starea de sănătate a animalului.
GALERIE FOTO CU INTERVENȚIA

VEZI MAI JOS IMAGINI CU PUIUL DE URS CUM FUGE PRIN GRĂDINA UNEI CASE!
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=1eRD9ClsMwQ”]
VEZI MAI JOS ÎNREGISTRAREA TRANSMISIEI LIVE CU CAPTURAREA URSULUI!
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=1tHClyeUTg0″]

Ultima oră

Comentariul meu