s-au verificat centralele din blocul cu explozia de pe hipodromului. grave probleme găsite!

deflagratie explozieSpecialiști de la Compartimentul Control al E-On au verificat fiecare  centrală din apartamentele aflate în blocul în care s-a produs deflagrația de duminică la Sibiu. Aceștia au luat măsuri dure în cazul celor care nu au fost găsite în ordine.

La fața locului s-au deplasat Prefectul județului Sibiu, Ioan Ovidiu Sitterli și inspectorul șef al I.S.U. Sibiu, colonel Laurențiu Cosmin Balcu, care au dispus efectuarea verificărilor de către echipele E-ON și Compartimentul Control și Inspecție pentru Calitatea Lucrărilor în Construcții Sibiu în ceea ce privește identificarea unor eventuale scurgeri pe rețelele de alimentare cu gaze naturale, concomitent cu verificarea structurii de rezistență a construcției.[contextly_auto_sidebar id=”xIs7zFHurUxnSVBamHgjsn2Bme2bv6kn”]
În urma analizării situației de către specialiști, s-a constatat că structura de rezistență a clădirii nu a fost afectată. Echipele E-ON vor verifica fiecare apartament în parte, iar pentru cei care nu sunt la domiciliu, alimentarea cu gaze naturale va rămâne oprită până la verificarea acesteia de către echipele specializate.

Le-au tăiat gazul de tot
În urma deflagrației, echipajele companiei de distribuţie a gazelor naturale au verificat toate apartamentele din blocul afectat și au constatat mai multe probleme la instalaţiile interioare de utilizare a gazelor naturale. ”Din motive de siguranţă alimentarea cu gaze naturale a rămas în continuare oprită în aceste cazuri, contoarele de gaze fiind sigilate. Urmează ca fiecare din locatarii în cauză să efectueze revizia instalaţiilor interioare de gaze naturale prin intermediul unor firme autorizate de către ANRE”, spun reprezentanții ISU sibiu.
În aceste condiții, a fost permis accesul tuturor locatarilor în locuințe, iar persoanei din apartamentul afectat i-a fost asigurat, din partea Primăriei Municipiului Sibiu, un spațiu de cazare provizoriu în Căminul pentru persoane vârstnice situat  pe strada George Cojbuc din municipiul Sibiu. Locatarul a refuzat însă, în scris, cazarea în spațiul alocat.
În urma deflagrației au fost afectat un apartament și cinci autoturisme parcate în proximitatea blocului de locuit.
CLICK AICI CA SĂ VEZI VIDEO ȘI FOTO DE LA LOCUL EXPLOZIEI

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii