video interviu cu antrenorul lui csu după dezastrul de la final four. cum explică eșecurile sibiului!

Antrenorul lui Csu Sibiu a vorbit după meciul pierdut în finala mică de la Final Four-ul Cupei României despre cele două partide jucate la Pitești. Vulc a dezvăluit și ce crede el că le-a lipsit jucătorilor sibieni să obțină victorii cu Mureș și Pitești, dar și în acest retur de campionat. Antrenorul interimar al lui CSU Sibiu a avut un dialog deschis cu reporterul Ora de Sibiu, la conferința de presă de după meciul din finala mică, pierdută în fața Piteștiului. Vă invităm să vedeți răspunsurile lui Cătălin Vulc, precum și înregistrarea interviului.

catalin vulc

 

Reporter: A fost mai bine astăzi?

Cătălin Vulc: Sigur, a fost mai bine. S-a văzut şi din atitudinea jucătorilor de când au intrat pe teren. Ne-am bătut cât ne-au ţinut puterile. Din păcate, am avut accidentaţi. Culmea au fost conducătorii de joc: Johnson, Ceskovic, Calotă. Felicit echipa din Piteşti. Au fost mai buni.

R: Ai încercat mai mult cu Pascu. Eşti mulţumit?

C.V. : Am încercat cu Pascu fiindcă aveam o problemă la oamenii mici. Mi-aş fi dorit să pot să-l folosesc şi pe Păun, dar aşa a decurs jocul. N-am avut ce să fac.

R: Ce urmează din punctul tău vedere?

C.V. : Sigur, acum sezonul s-a terminat. Urmează să strângem rândurile. Va fi o şedinţă să se stabilească clar noul antrenor şi să construim o echipă pentru anul viitor.

R: În ultimele 24 de ore de la meciul de ieri, bănuiesc că te-ai gândit… Ce crezi tu că s-a întâmplat, totuşi, ieri? Pentru că nu s-a mai întâmplat în istoria echipei ca cel mai bun marcator să nu marcheze niciun punct, după 34 de minute pe parchet.

C.V. : E clar că nu a avut o evoluţie bună. El a jucat în ultimele etape tot accidentat. A forţat, după care n-a putut să joace la meciul cu Timişoara. Sigur, când nu joci, nu te antrenezi, la primul meci nu poţi fi la fel. Nici eu nu pot să-mi explic ce s-a întâmplat ieri. Dacă ne-ar fi ajutat şi ei puţin, ar fi fost altfel situaţia. Dar nu vreau să dau vina numai pe ei pentru ce s-a întâmplat. Vina este a întregii echipe fiindcă ieri (n.r. – joi) nu am avut atitudinea de astăzi. Dacă ieri am fi avut atitudinea de astăzi, era probabil altceva.

R: Este Calotă un exemplu de atitudine pentru ceilalţi?

C.V. :  Sigur, el este jucătorul nostru român principal şi a încercat să ne ajute cât a putut. V-am spus, şi el a evoluat accidentat şi, prin prisma asta, cred eu că da.

R: Este îndreptăţită supărarea fanilor pe jucători pentru ceea ce s-a întâmplat ieri (n.r.-joi)? Pentru că şi la final au refuzat să îşi salute favoriţii…

C.V. : Nu ştiu şi nu vreau să comentez prea mult despre acest lucru. Cert este că noi am avut un sezon prost şi, pe undeva, înţeleg frustrarea suporterilor noştri. Dar, dacă iubeşti într-adevăr această echipă trebuie să o susţii şi la bine şi la greu. Nu doar atunci când este bine. Asta înseamnă să fii suporter.

R: Nu ar trebui să fie stindardul acesta şi pentru jucători?
C.V. : Ba da. Dar vedeţi că jucătorii străini un an sunt aici, poate doi. Nu au timp să se ataşeze emoţional de această echipă, de acest club sau de acest oraş, pentru a înţelege mai bine ce înseamnă CSU Sibiu în baschetul românesc. Dar, să nu credeţi că jucătorii străini nu şi-au dorit să obţinem un rezultat bun anul acesta. Dar, am avut acea cădere în campionat cu acele meciuri grele din care n-am câştigat niciunul şi poate acolo mental s-a rupt ceva.

R: Voi aţi bătut Timişoara în etapa trecută, Piteştiul a bătut Timişoara, iar acum Piteştiul a bătut Sibiul. Ai vreo favorită în finală?

C.V. :  Nu pot avea nicio favorită în finală pentru că cei doi antrenori mi-au fost colegi. Ţin cu amândoi, dacă pot spune aşa.

R: Finalul de campionat îl veţi urmări?

C.V. : Orice om pasionat de baschet va urmări playoff-ul. Lupta este deschisă. Este Ploieştiul care de atâţia ani reprezintă cea mai puternică formaţie din campionatul românesc. Este Steaua care după mulţi ani a revenit şi are o formaţie puternică. Şi să nu uităm Rovinariul care a făcut o figură extraordinară în EuroChallenge, în premieră pentru baschetul românesc. E greu de pronunţat acum cine e favorită la câştigarea campionatului. Cert este că va fi o finală disputată.

R: Din punctul tău de vedere, echipa a jucat astăzi mai bine fără Ceskovic?

C.V. :  Ce vreau să spun este că echipa a avut astăzi o cu totul şi cu totul altă atitudine. Asta pot să remarc. Acum, că s-a nimerit să fie fără Ceskovic, asta a fost. De exemplu, la meciul cu Piteştiul, de aici, din retur, au jucat amândoi bine – spun eu – până la final. Să nu credeţi că Ceskovic a vrut să facă paşi acolo. Se întâmplă, la orice jucător în anumite momente… Nu pot să acuz pe niciunul de rea voinţă… S-a văzut astăzi o altă atitudine pe teren. Ne-am luptat până pe final când am căzut.

R: Poate fi reconstrucţia cuvântul de la care să se înceapă sezonul următor?

C.V. : Nu ştiu dacă sunt eu cel mai în măsură să vorbesc despre asta. Cred că domnul Floca sau domnul Buduleci ar putea să vorbească…

R: Dar tu crezi că e nevoie de aşa ceva? Eşti de atâta timp la echipă…

C.V. :  În orice sport, sunt anumite cicluri care încep, se termină. Sigur, la un moment dat, e nevoie şi de reconstrucţie, de venit cu un suflu nou… Şi mă refer aici şi la jucători români şi la străini. Dar şi la cei tineri, care trebuie promovaţi puţin mai mult, să te poată ajuta în playoff sau cum a fost cazul acum în Cupa României. Şi, de ce nu, poate cu unii dintre aceşti jucători sau cu alţii trebuie făcut ceva fiindcă nimeni nu şi-a dorit ca noi să nu prindem playoff-ul sau să nu câştigăm un meci aici în Cupa României.

R: Pentru un sportiv contează foarte mult pentru cum părăseşte o competiţie şi cum termină un campionat?

C.V. : Sigur că da. În special la noi, în baschet, dacă îţi doreşti să-ţi găseşti un alt angajament. Una este când te lupţi pentru titlu sau pentru primele locuri sau când câştigi Cupa României şi alta este când pleci de la o echipă care nu a prins playoff-ul.

R: Crezi că jucătorii pot să termine sezonul acesta cu capul sus sau cu capul plecat?

C.V. : Am avut un sezon nereuşit… Ce pot să zic mai mult…

VEZI AICI INTERVIUL CU ANTRENORUL CATALIN VULC

Ultima oră

Comentariul meu