editorial – ”trompetele” de la csu sibiu

csu sibiuÎn fiecare evoulție a unei echipe există momente de glorie, dar și momente de cădere. Important este ca în totdeauna să părăsești o competiție sau sala unde ai jucat cu capul sus.

Asist în aceste zile la turneul Final Four al Cupei României la baschet masculin. Trecând peste organizarea execrabilă a evenimentului de la Pitești, acolo unde participă și CSU Sibiu, am sperat și eu și cei vreo 20 de suporteri care au bătut drumul până în urbea din Trivale, că baschetbaliștii sibieni vor drege busuiocul acestui sezon ratat și vom avea toți parte de momente fericite, adică vom câștiga Cupa României.[contextly_auto_sidebar id=”1YNNXxPLtaE9PAXy5YcrT2hoM4Oz7KWM”]
Am fost naiv! Și eu și cei care am sperat la așa ceva. Am uitat cu ”nerușinare” că pe teren nu se află SIBIENI. Am sperat că acolo vor evolua jucători care mai au o ”fărâmă” de onoare și care ne vor demonstra tuturor că totuși AU VALOARE.
Am crezut că sunt PROFESIONIȘTI, dar în realitate, cu mici excepții (una sau două) de fapt ei sunt ”TROMPETIȘTI”. Niște trompetiști falși, aroganți, lipsiți de demnitate. Niște ”mercenari” așa  cum a strigat și un fan al Sibiului, la finele meciului cu BC Timișoara.
Personal nu îmi aduc aminte ca Sibiul să sufere o astfel de umilință în baschet, cel puțin în ultimii 15 ani. Mă refer aici la ”performanțele” UNICE ale lui Bojovic și Ceskovic, aceștia nemarcând nici măcar un punct în semifinala cu BC Mureș. Apoi nu îmi aduc aminte ca în 15 minute Sibiul să înscrie șapte puncte. Este un pic de domeniul SF ce scriu eu aici, dar asta s-a întâmplat ÎN REALITATE!
Posibil să fie vorba și de o neputință, dar înainte de aceasta, mai sunt multe alte aspecte care nu trebuie ignorate de noua conducere a clubului CSU.
Iar pentru fani și pentru mine ca jurnalist de Sibiu, ceea ce am trăit noi la Pitești se numește UMILINȚĂ. Pentru că acești jucători, acești ”trompetiști”, vor pleca să ”cânte” cu siguranță la alte echipe. Sau cel puțin sperăm cu toți, că se va face ”curățenie” după acest sezon și că fărașul o să fie „plin”. Altfel riscăm să mergem dintr-o umilință în alta.
Deja CSU a ajuns să fie subiect de bancuri în lumea baschetului după umilința cu Mureș. ”Știe careva dacă CSU joacă pe Dolce Sport? Pentru că pe Digi TV joacă doar Mureșul”, este doar una din glumele virale care circulă deja cu ”succes” pe internet.
Închei prin a ura SUCCES celor din noua conducere. Succes la curățenie, succes pentru o nouă reconstrucție. Și nu pot decât să le spun un mare ”LA REVEDERE” celor care sunt ”trompetiști” la CSU Sibiu. Că rușine cu siguranță nu cred că au.

Ultima oră

Comentariul meu