ce programe şi ce tarife pregăteşte muzeul astra în 2015!

Muzeul ASTRA împreună cu Consiliul Judeţean Sibiu readuc în prim plan  o serie de evenimente cunoscute în ţară şi în străinătate, au anunţat oficialii instituţiei de cultură.

muzeul in aer liber sibiu

Potrivit unui comunicat remis presei, reprezentanţii CNM Astra au anunţat că în 2015 nu vor lipsi Târgul Naţional de Jucării, Festivalul Naţional al Tradiţiilor Populare, Târgul Creatorilor Populari din România, „Ziua Iei”, Olimpiada ”Meşteşuguri Artistice Tradiţionale”, Târgul internaţional Frumos. Ceramic. Folositor, ASTRA Film Festival, expoziţii de fotografii (,,Sibiul în alb negru. Fred Nuss”, ,,Tradiţii populare din Okinawa”), unde sunt expuse publicului vizitator peste 200 de ilustrate realizate în Sibiul anilor `70 şi în perimetrul cultural-tradiţional al arhipeleagului japonez. [contextly_auto_sidebar id=”xIcnWDD6RBs1s7gHYQNRiGsypVcGKWn4″] Urmează ,,Noaptea Muzeelor”, un eveniment care va aduce lumina (la propriu!) în Muzeul în aer liber printr-un spectacol organizat în premieră.

Despre Târgul de ţară
În plus din vară până în toamnă, week-end de week-end, în Târgul de ţară din Muzeul în aer liber, punem în scenă evenimentul interactiv ,,Grădină şi peisaj în satul tradiţional”. Teoretic, dar mai ales practic, în acest loc vor fi scoase la lumină vechiile tradiţii din ograda bunicilor. “Spre exemplu, orice vizitator poate să vină la Muzeu şi să înveţe cum se cultiva o ceapă cu sute de ani în urmă, dar şi să gătească pe un cuptor cu vatră! Astfel, vizitatorii vor fi părtaşi la programul de valorificare a patrimoniului culinar românesc organizat aici de Muzeul ASTRA”, susţin reprezentanţii muzeului. Mai mult, aceştia au anunţat organizarea ,,Şcoala în satul traditional”, un alt program dinamic. “La Şcoala din Ticera, monument functional în Muzeul în aer liber, vor fi organizate frecvent ateliere de ţesut, olărit şi pictat. Deasemenea, aici elevii şi profesorii din zilele noastre pot să afle cum se ţineau lecţiile cu peste o sută de ani în urmă (scris pe tăbliţe cu cretă, numărători manual, bănci din lemn etc.)”, se arată într-un comunicat de presă.

 

Detalii tarife:

 

-abonament anual familie                                                                                – 80 lei/ an

-abonament anual individual adulţi                                                        – 60 lei/ an

-abonament anual individual pensionari – venit lunar > 1000 lei                            – 30 lei/ an

-abonament anual individual pensionari – venit lunar între 700 şi 1000 lei                     – 25 lei/ an

-abonament anual individual pensionari – venit lunar < 700 lei                              – Gratuit

-abonament anual individual elevi şi studenţi                                                 – 20 lei

Abonamentele sunt valabile pentru toate unităţile muzeale ale complexului!

 

Ultima oră

Comentariul meu