video – iohannis la bilanțul celor 100 de zile de mandat. ce mesaj public a avut!

klaus iohannisPreședintele României a făcut bilanțul celor 100 de zile de când a fost ales. Iohannis a ținut să specifice că el nu se joacă cu legile țării.

„Au trecut primele 100 de zile din mandatul meu de președinte. Unii se întreabă de ce n-am vorbit mai mult în această perioadă. De ce n-am eu prima reacție la fiecare breaking news, de ce nu admonestez public alte instituții, de ce nu critic zilnic alte instituții. [contextly_auto_sidebar id=”wT9EmsE4KrwrOuL1Ih1YkXRG56tMDyHW”]Foarte simplu: pentru că nu acesta este rolul unui președinte și pentru că aceasta a fost prima mea promisiune. Alt mod de a face politică, fără gălăgie și spectacol, mai puține vorbe de dragul vorbelor și mai multă construcție, cu rațiune și răbdare.
Aceste 100 de zile dincolo de activități concrete, au fost despre valori și despre modul în care ele pot să ne transforme viața. A fost important pentru mine să reafirm încrederea în niște principii pe care comportamentul altor politicieni în exercițiul puterii le-au golit de conținut. România lucrului bine făcut e posibilă. O țară care știe ce vrea și care poate ceea ce vrea. Acesta e un proiect de vindecare pentru țară care cere o condiție simplă pentru a funcționa: să ne vedem fiecare de treabă cu responsabilitate”, a declarat Iohannis.
Șeful statului a mai explicat că a retrimis în Parlament câteva legi, motivul fiind acela că „nu se joacă cu legile țării”.
„Am spus că voi fi un președinte mediator și integrator după ani de zile de conflict permanent, am așezat la masa dialogului partide politice, reprezentanți ai instituților, societatea civilă, pe diferite teme. Unul dintre rezultate a fost semnarea acordului pentru creșterea bugetului apărării.
În această perioadă am trimis la reexaminare câteva legi: vă spun foarte limpede- eu nu mă joc cu legile țării noastre. Eu nu folosesc această prerogativă a președintelui nici ca să mă răfuiesc cu cineva, nici ca să răspund la vreun interes particular.
Pur și simplu nu promulg legi care nu respectă principiile constituției sau obligații ale statului român. Un alt lucru despre care am vorbit a fost refacerea încrederii între stat și cetățean, dar și aplicarea legii pentru toți.
Participarea mea la momentele de bilanț ale unor instituții din sfera justiției, apărării și securității naționale a fost un semn de recunoaștere a activității lor, dar am dorit să subliniez și faptul că toate instituțiile de stat sunt în serviciul cetățeanului și sunt chemate să apere democrația”, a continuat Iohannis.
Cu privire la deplasările lui Iohannis în strănătate, președintele a declarat că politica externă este un atribut fundamental pentru un șef de stat.
„Am auzit și întrebarea de ce face președintele atâtea vizite externe, de ce nu stă acasă cu ochii pe televizor sau pe partide.
Pentru că politica externă este un atribut fundamental al președintelui și mai ales pentru că o politică externă puternică și suficientă înseamnă un stat puternic și eficient pentru cetățenii săi.
Nu cred că greșesc dacă afirm că în aceste 100 de zile România a început să își redobândească respectul si credibilitatea în marile capitale europene și din lume. În acest scurt interval, am avut bucuria să mă întâlnesc cu comunitatea de români de peste graniță să le mulțumesc pentru patriotismul lor”, a declarat Iohannis.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=J8gyeuesTWM” splash=”https://i.ytimg.com/vi/J8gyeuesTWM/maxresdefault.jpg” caption=”Klaus Iohannis dezvaluie de ce a tacut”]
Sursa video: b1.ro

Ultima oră

Comentariul meu