cum au arestat polițiștii fără să vrea unul din cei mai importanți dealeri de droguri din sibiu (foto)

mascatiProcurorii DIICOT au reținut în 17 martie numai puțin de nouă persoane, majoritatea de Sibiu în urma unor pecheziții avute loc în oraș. Ce nu știau aceștia pe moment, este faptul că printre ei se afla și unul din cei mai importanți plasatori de stupefiante din Sibiu.

Descinderile au avut loc în data de 17 martie. Atunci la 36 de adrese din Sibiu și alte orașe Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia  împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul  Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Suceava,  Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu, Arad, Maramureş, Botoşani şi Harghita au efectuat mai multe prescheziții domiciliare. Descinderile s-au făcut în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 24 de persoane, specializat în contrabanda cu ţigarete.
Până aici totul a mers ca pe roate. Inculpații au fost reținuți și duși la Tribunalul din Alba, pentru că dosarul este instrumentat de către DIICOT Alba Iulia. [contextly_auto_sidebar id=”4hRKTjl0BiJ4LEugSVAd3o4zq6dgPWKo”]Aici magistrații au dispus arestarea preventivă a unui număr de nouă inculpați, respectiv a lui Candrea Răducu Dănuţ, Labă Aurica Mirela, Banciu Tristan Robert, Gibă Gheorghe Vasile, Huzu Sandu Mircea, Antal Csaba, Maliarciuc Ioan Ştefan, Scorobohaci Andy Ştefan şi Bulgariu Bogdan George.
Aceștia sunt acuzați că în perioada aprilie 2014 – martie 2015, au introdus pe teritoriul Romaniei, din Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal  importante cantităţi de ţigarete, ce erau ulterior valorificate  pe teritoriul naţional. Din probele administrate în cauză a rezultat că ţigaretele erau transportate în mai multe judeţe, cu diferite  autovehicule, unele dintre ele prevăzute cu  spaţii special amenajate,  iar ulterior depozitate la diferite adrese în vederea comercializării.

Peștele cel mare picat în plasă din greșeală
Printre cei nouă suspecți arestați preventiv se află și un personaj care este extrem de cunoscut de consumatorii de droguri din oraș. Banciu Tristan Robert este o persoană familiară printre cei care consumă stupefiante. Cunoscut și cu porecla ”Tristan și Atât”, acesta era până la reținerea sa în dosarul pentru trafic cu țigări, cel mai important furnizor de ”marfă” din oraș. Tristan plasa stupefiante și în locurile cele mai importante pentru distracție nocturnă din Sibiu. ”Abia când l-au dus la audieri, cei care l-au reținut și-au dat seama că au pus mâna pe unul din cei mai mari dealeri de droguri. El nici nu știa că fusese luat pentru țigări. A crezut că a fost arestat pentru droguri. La Tribunal la Alba a realizat că nu era acolo pentru droguri”, a explicat o sursă apropiată pentru Ora de Sibiu.
Tristan livra chiar și personal drogurile, mai ales persoanelor de sex feminin.


Jucător de poker înrăit
Tristan este pasionat de jocurile de noroc. Viciul său este ”trădat” chiar de el pe contul său de Facebok. De altfel motto-ul lui este afișat aici: ”Poker is not my life. It’s much more important”. El apare acolo în mai multe fotografii când joacă poker. O altă pasiune a sa este cea pentru îmbrăcăminea sport, în toate fotografiile fiind îmbrăcat în astfel de ținute. Tristan a postat pe facebook și o fotografie în care apar câțiva polițiști aflați cel mai probabil la o percheziție imobiliată și cu mesajul ”Când cineva te vrea cu adevărat.. TE CAUTĂ”. Din păcate pentru el, aceștia chiar l-au căutat până la urmă și l-au găsit. foto: Facebook

Ultima oră

Comentariul meu