foto drumul săliște – jina a luat-o la vale. traficul a fost închis între rod și tilișca

alunecare de teren drum sibiuAlunecările de teren avute loc sâmbătă dimineață par să fie mai grave decât au evaluat autoritățile la prima vedere. După amiază s-a decis ca traficul să fie închis TOTAL în zona afectată.

În această dimineață, în urma precipitaţiilor abundente şi prin scurgerea apei provenită de pe versanţi,  pe DJ 106E între localitățile Tilișca și Rod, terasamentul este surpat într-o curbă periculoasă, în zona unei văi, pe o suprafață de aproximativ 15  metri lungime şi aproximativ 4 metri lăţime. [contextly_auto_sidebar id=”28GtVK3zhYE6mA37eC3uXCl5iQwWhaFu”]
Pe sectorul de drum afectat, traficul este restricționat, circulându-se doar în situaţii deosebite (situaţii de urgenţă, intervenţii, etc.).
Prefectul judeţului Sibiu, Ovidiu Ioan Sitterli, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, Inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, colonel Laurențiu Cosmin Balcu, reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu şi reprezentanţi ai Drumuri şi Poduri Judeţene Sibiu, s-au deplasat la fața locului pentru evaluarea situației, coordonarea activităților și stabilirea măsurilor care se impun în consecinţă.

Trafic restricționat pe perioadă temporară
Echipaje de pompieri, echipaje de poliţie,  echipe aparţinând S. C. Drumuri şi Poduri Judeţene Sibiu, precum şi Serviciu  Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tilişca acționează pentru balizarea zonei afectate şi redirecţionarea apelor pluviale. De asemenea, pentru restricţionarea traficului au fost montate indicatoare rutiere, iar două echipaje ale poliției rutiere se află în localitatea Săliște, respectiv în localitatea Poiana Sibiului pentru a avertiza șoferii că DJ 106 E este restricționat, îndrumându-i pe ruta ocolitoare – DJ 106G Dobârca – DN1 Miercurea Sibiului.


”Precizăm că, restricţia este temporară, până reabilitarea carosabilului astfel încât să nu pună în pericol participanţii la trafic. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii Tilişca, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu   monitorizează permanent evoluția situației, fiind în măsură să intervină prompt în gestionarea eventualelor situații generatoare de urgențe”, spun cei de la ISU Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Un pic mai sus (c.a 50-100m) a avut loc prin anii 60 un accident de autobuz cu soldarea a numerosi morti…(pîná mai ieri era axul autobuzului în vale…)
    Asta-i o BAGATELÁ sá fie bine reparat acel drum, de-altfel poate fi fácut un drum Tilisca- Rod pe DRUMUL/VARIANTA veche, pe deal.
    O altá variantá de drum poate fi construitá DE-A LUNGUL váii/rîului Tilisca-Jina, asfel, drumul fiind mai scurt si fárá atîtea curbe si trafic rutier printe strázile; Rod si Poiana, se evitá riscul de accidente, iar prin aceasta scutirea de VIETI OMENESTI (multe accidente soldate cu deces…).
    Prin acest drum „planificat” de mine, se scurteazá distanta între Jina si Sibiu, evitîndu-se intrarea în Rod si Poiana (care sînt cunoscute cu curbe periculoase si vizibilitate redusá…trafic, etc)
    De-altfel pot fi construite ramificatii de contact u Rod resp. Poiana, cu Rod din lunca Rodului-Rod, iar cu Poiana din lunca Jinei-Poiana.
    Este o cheltuialá MICÁ pentru acest proiect, tinînd seama de accidentele rutiere si incidentele neplácute ce au loc zilnic pe acest drum Tilisca-Rod-Poiana-Jina.
    Cu stimá din pen. Scandinavá „Suedezul”.