hacker care a prejudiciat sute de persoane, prins la sibiu!

Poliţiştii sibieni l-au depistat şi l-au prins pe membrul unei grupări specializate pe fraudă informatică, acuzat că a înşelat sute de persoane din mai multe ţări europene, dar şi din SUA sau Mexic. Acesta este reţinut pentru 20 de zile de către procurori şi riscă ani grei de închisoare.

mascati

Potrivit oamenilor legii, tânărul, în vârstă de 31 de ani, originar din Vâlcea, a fost reţinut pentru o perioadă de 20 de zile sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat şi fraudă informatică sub formă continuată. Poliţiştii sibieni susţin că în perioada ianuarie 2012- ianuarie 2014, alături de alte persoane, suspectul a fost implicat în fraudarea mai multor victime din Spania, Portugalia, Brazilia, Mexic, S.U.A., în acest fel fiind prejudiciate peste 580 de persoane vătămate. [contextly_auto_sidebar id=”hcMBYdvzS0AKKzX6M7FTAMXdABTgic4a”] “În urma cercetărilor s-a stabilit că, în perioada menţionată, mai multe persoane s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat transfrontalier, care ar fi acţionat, atât pe raza judeţului Sibiu, cât şi pe teritoriul Marii Britanii, având ca principală preocupare infracţională intermedierea unor retrageri frauduloase de bani, susceptibili de a proveni din comiterea de fraude informatice, comise de membrii altor grupări infracţionale”, se arată într-un comunicat remis presei de IPJ Sibiu.
De asemenea, poliţiştii de la BCCO Alba Iulia şi procurorii DIICOT Sibiu continuă cercetările în acest caz, iar dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă închisoarea de la 3 la 20 de ani.

Ultima oră

Comentariul meu