copilotul germanwings și-a rupt concediul medical și a ascuns boala depresivă de care suferea
Andreas Lubitz avea o obsesie pentru a deveni pilot, dar după ce și-a văzut visul cu ochii...

Procuratura din Dusseldorf a anunțat vineri că Andreas Lubitz, de 27 de ani, copilotul care a distrus intenționat avionul Germanwings a ascuns companiei la care lucra și colegilor săi că era sub tratament, fără să precizeze pentru ce boală.lubitz

Percheziția la locuința acestuia din Dusseldorfa oferit probe fundamentale pentur investigație. Polișiști nu au găsit niciun bilet de adio sau vreo notiță care să indice vreun motiv terorist sau religios. Au găsit însă altceva. Documente medicale care indică faptul că Lubitz era sub tratament și primise concediu medical, inclusiv pentru ziua accidentului, marțea trecută.
Comunicatul procuraturii nu menționează nicio boală mintală, cum a semnalat ziarul german Der Spiegel, și spune că va mai fi nevoie de câteva zile pentru a analiza toate informațiile gasite în casa pilotului.
Dezvăluirea cum că Lubitz a rupt în bucăți foaia de concediu medical inclusiv pentru ziua tragediei, 24 martie, confirmă speculațiile făcute referitor la starea de sănătate a pilotuluio Germanwings.

[contextly_auto_sidebar id=”4WHgJdOJAXrsgpWTCCJPRx1ueKv44bHs”]

Surse medicale au explicat pentru elpais.es că în Germania, când un medic prescrie concediu medical, îi dă pacientului două foi. Una pentru asigurarea medicală și una pentru serviciu, fără a specifica boala de care suferă. Astfel se înțelege de ce Germanwings nu cunoștea problemele psihice ale copilotului. De aceea se trage concluzia că Lubitz a ascuns boala de care suferea.
Speculațiile despre starea de sănătate mintală a copilotului au început după ce președintele Lufthansa, Carsten Spohr, a recunoscu în conferința de presă că Lubitz și-a întrerupt cursurile pentru șase luni din motive medicale. Totuși ulterior a trecut toate probele și era ”sută la sută apt”.

Avionul Airbus A320 al companiei Germanwings, având la bord 144 de pasageri şi şase membri ai echipajului, s-a prăbuşit marţi dimineaţă într-o zonă muntoasă din sudul Franţei. Potrivit procurorului din Marsilia, copilotul a refuzat să-i deschidă uşa pilotului şi a acţionat butonul de coborâre a aeronavei, ceea ce poate fi interpretat drept o intenţie de a distruge acest avion.

Pilotul avionului Germanwings, blocat în afara cabinei de Andreas Lubitz care a provocat intenţionat prăbuşirea aeronavei marţi, încercase să forţeze uşa postului de comandă cu un topor, relatează cotidianul Bild în ediţia de vineri, citând surse din domeniul securităţii, transmite AFP.

 

Ultima oră

Comentariul meu