unde vom putea zbura: aeroportul sibiu se vinde companiilor aeriene!
Mirela Ciucur, director de Marketing și Relații Externe si Iulia Ivancea, director comercial al Aeroportului Internațional Sibiu
mirela ciucur, sef birou de marketing și iulia ivancea, director comercial al aeroportului internațional sibiu
Mirela Ciucur, Sef Birou de Marketing și Iulia Ivancea, director comercial al Aeroportului Internațional Sibiu

După ce a făcut un studiu de oportunitate și a strâns sugestiile sibienilor privind noi rute pe care ar vrea să zboare de la Sibiu, Aeroportul Sibiu scoate la ”vânzare” 11 destinații pentru orice companie ar fi interesată să opereze pe aceste rute propuse.

Oferta pusă la punct de Mirela Ciucur, Șef Birou de Marketing si Iulia Ivancea, director comercial al Aeroportului Internațional Sibiu (foto) este publicată pe therouteshop.com, un site specializat în aviația comercială, practic un ”magazin” online de rute aeriene.  Aeroporturile vin și propun, companiile aeriene ”cumpără” apoi rutele. Asta în termeni simpli, pentru că procesul este mult mai laborios.

Aeroportul Sibiu este ca mărime al șaptelea aeroport internațional din România și are capacitate pentru mult mai multe zboruri decât operează acum. Scopul clar este de a deschide Sibiul spre noi destinații europene, iar oferta pentru companiile eventual interesate este generoasă: subvenții financiare pentru maxim trei ani, subvenționarea cu până în 50 la sută a taxelor totale de aeroport precum și taxe reduse are altor servicii oferite direct de Aeroportul Sibiu.[contextly_auto_sidebar id=”hv5BOV03drr9bsr7NnXoWrkLRgoGjjQd”]

Potrivit masterplanului AECOM de transport pentru Romania, Aeroportul Internațional Sibiu a fost trecut în categoria nodurilor internaționale cu o creștere potențială a traficului de peste 1,5 milioane de pasageri până în 2020. 

În plus, Sibiul este un loc unic datorită diversității de potențiali pasageri, de la oameni de afaceri, turiști până la localnici și expați. Oferta vorbește și despre poziționarea Sibiului, în sudul Transilvaniei, fiind o atractivă destinație de afaceri sau de vacanță, una dintre cele opt cele mai idilice locuri pentru a te stabili și singurul oraș din România cu trei stele în Michelin Green Guide. Toate acestea combinate sunt o oportunitate unică la care sunt invitate companiile aeriene interesate să se inscrie  la oferta deschisă.

Care sunt rutele cele mai avantajoase

Dintre cele 11 rute scoase la vânzare, două destinații sunt la propunerile venite de la sibieni, Amsterdam și Istambul, potrivit reprezentanţilor aeroportului Sibiu. Aceste două oraşe sunt preferate şi ca hub-uri principale către alte destinaţii din întreaga lume. De asemenea, Barcelona este trecută pe lista unora dintre cele mai importante destinaţii, tocmai datorită numărului mare de rezidenţi din Spania, din zona catalană, dar şi a turiştilor români care au vizitat această ţară (peste 230.000 în 2013).  Tot în Spania, sibienii doresc să ajungă la Madrid, tot datorită turismului şi a comunităţii mari de români de acolo.

Parisul, pe locul întâi

Pe locul întâi în preferinţele sibienilor se află Parisul. Potrivit studiilor, locuitorii din oraşul lui Hermann doresc să viziteze Parisul în regim de city-break, dar şi pentru diverse schimburi universitare. Apoi, urmează Italia, cu cele mai importante oraşe ale sale. Reprezentanţii aeroportului sibian susţin că cele mai importante rute sunt cele cu Roma, Milano, Veneţia sau Verona. Totodată, Tel Aviv-ul este o destinaţie importantă, precum şi oraşul spaniol Valencia.

Ce oferă aeroportul

Din punct de vedere al infrastructurii, Aeroportul Internaţional Sibiu se poate lăuda ca fiind unul dintre cele mai moderne şi mai bine echipate din România, având un nou terminal, pistă, căi de rulare sau platforme, toate finalizate în 2008.

Ce oferă Sibiul

Oficialii aeroportului sibian susţin pe site-ul de specialitate că oraşul reprezintă o locaţie perfectă pentru cei care doresc să-l viziteze sau să facă excursii montane ori să schieze. De asemenea, este menţionată şi Ocna Sibiului ca punct de atracţie, pentru băile cu sare, foarte sănătoase.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. hai zau. Si cu Italia cu 1 milion de rezidenti cum ramine? mai refaceti va rog studiul ca nu va cred