mii de burse sociale şi de studiu la sibiu. s-a stabilit cum se dau!

Elevii sibieni cu merite la învățătură, dar și cei care reprezintă cazuri sociale, vor primi, ca în fiecare an, burse școlare din partea municipalității sibiene. Cuantumul burselor pentru acest an este menținut la același nivel cu cel din 2014, susțin oficialii Primăriei Sibiu.

elevi

Primăria Sibiu va acorda, în 2015,  nu mai puțin de 7685 de burse pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat din Sibiu, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe masa consilierilor locali. Astfel, reprezentanții municipalității au solicitat și primit de la unitățile școlare un număr de 26 de solicitări de acordare a burselor de performanță, 5674 de solicitări pentru bursele de merit, 114 pentru acordarea burselor de studiu și 1073 de solicitări pentru bursele sociale.[contextly_auto_sidebar id=”9li6JE3tMyCZkwiBI7BrbsmRRoXkJMgb”] ”Elevii de la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse acordate din sume asigurate de la bugetul local și din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, aprobate anual prin legea bugetului de stat cu această destinație”, se precizează în raportul de specialitate care însoțește proiectul hotărâre.
Conform oficialilor din primărie, pentru anul 2015, fondurile necesare acordării burselor au fost prevăzute în bugetul local este putin peste 2,2 milioane de lei. ”Suma necesară pentru plata numărului total de burse solicitate, la cuantumurile unei burse de 40, 35, 30 și 25 lei/lună este de 2.033.474 lei”, se mai arată în raport.
Astfel de burse se acordă în fiecare an școlar, pe perioada cursurilor, în funcție de frecvență, excepție făcând bursele de ajutor social ce se acordă și pe perioada vancanțelor.

 

Ultima oră

Comentariul meu