alarmă în sibiu - crește numărul consumatorilor de etnobotanice. iată unde si cu cât se vând!

Sibiul a început să devină un oraș în care etnobotanicile se pot procura din ce în ce mai ușor, dar și unul în care numărul celor care ajung la spital după ce consumă astfel de ”delicatese” este deja mai mare decât anul trecut. Produsele sunt din ce în ce mai ușor de procurat.etnobotanice

Consumatorii de etnobotanice sunt din ce în ce mai mulți, dacă este să ne luăm după numărul celor care au nevoie de asistență medicală, după ce au consumat astfel de produse. Statisticile pentru anul 2015, până în prezent arată că numai puțin de opt persoane, au ajuns oficial, la Spitalul Județean Sibiu și au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au încercat astfel de ”delicatese”. [contextly_auto_sidebar id=”bDMwlSjeRd0YgocipWbAkXH1ehoiTVWa”]
Cele opt persoane au vârste cuprinse între 17 si 35 de ani, iar două dintre ele au fost trimise la Psihiatrie.

Bărbații domină ”cercul vicios”
Ultima persoană ajunsă la Spitalul Județean Sibiu este o femeie în vârstă de 35 de ani, în data de 18 martie. ”Cei care ajung la spital recunosc că au consumat astfel de produse. Nicio persoană nu a fost internată, toți părăsind spitalul după ce l-i s-au aplicat procedurile standard. De asemenea s-au recoltat probe biologice, de sânge și urină celor cu astfel de simptome”, a explicat Decebal Todăriță, purtător de cuvânt la Spitalul Județean Sibiu, pentru Ora de Sibiu.
Din cei opt consumatori de etnobotanice, șapte sunt bărbați. Unul este din Copșa Mică, unul din orașul Băbeni (jud. Vâlcea), unul din județul Alba, iar restul din Municipiul Sibiu.

Crește numărul de consumatori
Față de anul trecut, trendul este unul alarmant. Astfel  în 2014 s-au înregistrat în total nouă astfel de cazuri, iar până în prezent avem opt cazuri numai în aceste prime trei luni ale anului 2015. Unul dintre consumatori a fost depistat în trafic de către polițiști, la un control de rutină, în data de 17 februarie. Se pare însă că aceste produse sunt din ce în ce mai consumate și pe la petrecerile private din oraș.

Ușor de procurat
Cine vrea să achiziționeze etnobotanice o poate face foarte ușor. Din păcate site-urile de anunțuri din Sibiu, abundă de astfel de ”tentații”. ” Vand etnobotanice strong , smoke si powder, doar pentru cunoscatori prafuri rete vechi si smoke deasemenea importate din China 2015,smoke:Ninja ,Diesel,Mraciuca Ice, Heavy Blast,Katana retete vechi strong, powder: Pure by Magic, Blur, Diamond, Sahara, Ben 10, QnQ,retete vechi . (..) rog seriozitate maxima”, scrie într-un anunt postat cu câteva zile în urmă. Vânzătorul poate fi contactat prin telefon sau pe mail.

Preturi de la 25 de lei
Preturile cu care se pot achiziționa aceste etnobotanice încep de la 25 de lei per gram si pot ajunge si la 45 de lei per gram. LA comenzile mai mari pretul este însă unul mai bun. ” Vand plnate aromatice, calitate garantata 25lei/g pretul scade in functie de comanda pe care o dati. am doar un fel de planta incesse e foarte puternica”, se mai arată într-un anunț pe internet, pe un site din Sibiu. Interesant este că expedierile se pot face și prin curier rapid, lucru neascuns de către cei ce comercializează astfel de produse.

Ultima oră

Comentariul meu