Unde a căzut avionul Germanwings
Val d’Allos locul in care a cazut avionul
Val d’Allos, stațiunea de ski lângă care s-a prăbușit avionul Germanwings. Locul arciidentului ar fi mai sus de o pistă de ski, sus în Alpi.

Zborul cu numărul GWI9525 al companiei de low cost Germanwings s-a prăbușit marți în mijlocul Alpilor, într-una din zonele cel mai greu accesibile și mai izolate din Franța.
“Suntem in mijlocul Alpilor”, explică pentru presa spaniolă Gilles Gravier, seful biroului de turism din Val D’Allos, o stațiune de ski aflată în apropierea locului în care s-a prăbușit avionul cu 150 de persoane la bord. Dintre acestea 45 sunt de cetățeni spanioli. Această zonă este foarte izolată si sunt pușine localități sau drumuri. Vârfurile ating 2800 de metri, în timp ce Airbus-ul Germanwings zbura la circa 1800 de metri.

[contextly_auto_sidebar id=”qzU1AIYp6w8LgqJCdmdVx0EWdgpwp70n”]Locul accidentului se găsește în zona Alpilor ce ține de regiunea Haute-Provence, la nord de Nisa, fiind vorba de munți care se termină în in mare. Un elicopter al Jandarmeriei a localizat resturile avionului într-un loc numit Trois Evêchés – (Trei popi), la capătul pistei de ski din Val d’Allos. Localitatea pe raza căreia a avut loc accidentul este Prads-Haute-Léone cu circa 200 de locuitori. În zonă este acum multă zăpadă, ceea ce îngrunează mult acțiunile de salvare, mai ales ca se anunta ninsori dupăamiază.
Compania Germanwings si-a schimbat sigla în negru și gri, fiind astfel alături de familiile celor care au murit în zborul de la Barcelona la Dusseldorf.

Conmpania Germanwings a schimbat culorile siglei
Conmpania Germanwings a schimbat culorile siglei

 

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. nu am inteles ce vrea sa spuna autorul articolului prin :unde a cazut IN avionul Intrebarea este Unde acazut saun In ce a cazut …Cineva ar trbui sa verifice articolele scrise , inainte de a le tiparii, este jenant …

    1. Da, aveti dreptate. Din cauza grabei se fac greseli. Ne cerem scuze. Cititorii sunt cei mai buni corectori si critici, asa ca nu e nimic jenant.