tragedie aviatică: un airbus a320 al companiei low cost germanwings s-a prăbușit în sudul franței

traiectoria avionului prabusit in frantaAvionul Airbus A320 al companiei Germanwings circula de la Barcelona către Dusseldorf şi avea 148 de persoane la bord. Avionul s-a prăbuşit marţi în regiunea Barcelonnette, în sudul Franţei, relatează presa franceză. Avionul aparţine companiei germane Germanwings, filiala low-cost a companiei aeriene Lufthansa.

Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) şi jandarmeria franceză au confirmat că un Airbus A320 s-a prăbuşit în regiunea Barcelonnette, în sudul Franţei, scrie elconfidencial.com.

Elicopterele trimise în zona în care s-a prăbuşit avionul au reperat epava aparatului de zbor şi câteva cadavre în jurul acesteia, a anunţat secretarul de stat pentru Transporturi Alain Vidalies, citat de Europe1 în pagina electronică.

[contextly_auto_sidebar id=”TrybWSYI6PcXle23pxu1uaSPw4ApK7ES”]”Avionul a fost reperat. Acesta s-a prăbuşit într-o zonă inaccesibilă pe cale rutieră”, a declarat pentru Europe1 secretarul de stat. „Nimeni nu a putut ajunge la avion până la ora la care vorbim. Pur şi simplu, survolarea cu elicopterele a permis reperarea carcasei avionului şi a câtorva cadavre în jurul avionului”, a adăugat Vidalies.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet, citat de France TV, locul accidentului aviatic este greu accesibil deoarece „unele drumuri sunt înzăpezite”.

19:35 Una dintre cutiile negre ale avionului prăbuşit în sud-estul Franţei a fost găsită

Anchetatorii francezi au recuperat una dintre cutiile negre ale avionului companiei Germanwings prăbuşit marţi în sud-estul Franţei, un accident soldat cu moartea celor 150 de pasageri şi membri ai echipajului.

Potrivit unor surse citate de Reuters, unul dintre aparatele care au înregistrat parametrii tehnici şi conversaţiile piloţilor avionului Airbus A320 a fost recuperat.

Printre persoanele aflate la bordul avionului companiei Germanwings erau 67 de cetăţeni germani, 45 de spanioli şi cel puţin un belgian.

De asemenea, la bord erau 16 elevi şi doi profesori de la Liceul german Joseph-Koenig, situat în oraşul Haltern am See.

Avionul companiei Germanwings s-a prăbuşit într-o zonă muntoasă înzăpezită din Alpii francezi, în apropierea localităţii Barcelonnette (provincia Haute-Provence, sud-estul Franţei).

18:00 – Directorul companiei Germanwings afirmă că 67 de germani se aflau în avionul prăbuşit

Directorul companiei aeriene Germanwings, Thomas Winkelmann, a declarat marţi că 67 de cetăţeni germani se aflau la bordul avionului Airbus A320 prăbuşit în sudul Franţei, relatează France TV.

17:05 – Avionul Germanwings a căzut brusc de la altitudinea de 10.000 de metri

Avionul de pasageri al companiei Germanwings prăbuşit în sud-estul Franţei a pierdut 10.000 de metri în doar două minute, existând informaţii contradictorii referitoare la transmiterea de către piloţi a unui semnal de alertă, informează Europe1.

 

Ultima oră

Comentariul meu