spetacol special la gong de ziua teatrului!

Teatrul „Gong” sărbătoreşte Ziua Mondială a Teatrului printr-o reprezentaţie specială a spectacolului „De ce fierbe copilul în mămăligă”, în regia lui Ombline de Benque. Potrivit organizatorilor, evenimentul va avea loc vineri, 27 martie, ora 20:00 şi nu este recomandat celor sub 15 ani.

teatrul gong

Teatrul „Gong” marchează în acest an Ziua Mondială a Teatrului printr-o adaptare extravagantă după „De ce fierbe copilul în mămăligă”.  „De ce fierbe copilul în mămăligă” după textul omonim al scriitoarei de origine română Aglaja Veteranyi, în transpunerea tinerei regizoare Ombline de Benque face parte din programul MAP XXL iniţiat de Asociaţia Franceză „Pepinierele europene pentru tineri artişti”. [contextly_auto_sidebar id=”tOrBFZuYDyH0xnmp3X1dtV2ngRxZyM7C”] Producția Teatrului „Gong” Sibiu se remarcă prin viziunea originală a dramatizării textului, folosind cu inteligenţă şi sensibilitate elementele de limbaj vizual şi muzical alături de cele ale animaţiei şi mişcării corporale pentru a obține un maxim de expresivitate cu un minim de mijloace specifice. Din distribuția spectacolului fac parte actrițele Gabriela Mitrea, Leo-Nora Băcanu și Barbara Crișan, care manipulează atât păpuşi de tip bunraku, cât și păpuşi pe mâini și măşti.
”Evenimentul este unul caritabil si isi propune sa sustina Campania Artisti pentru Artisti derulata de UNITER. La fiecare donatie la intrarea in sala de spectacol, publicul va primi CD-ul „Actorii Canta”, ce include inregistrari semnate de Emilia Popescu, Marius Manole, Maria Buza, Mihai Bisericanu, Marius Bodochi, Silviu Biris, Mirela Jienescu, Rodica Mandache, Corina Chiriac, Florin Zamfirescu, Ovidiu Niculescu, Anca Sigartau, Gelu Nitu si Margareta Paslaru”, se arată în comunicatul remis presei de reprezentanţii instituţiei.

Ultima oră

Comentariul meu