animale noi la zoo. uite câţi sibieni s-au înghesuit să le vadă!

Sibienii au venit în număr record la Grădina Zoologică din Sibiu la finele săptămânii trecute. Ei au fost foarte interesaţi de puii de jaguar, dar şi de puiul de maimuţă care a venit pe lume în urmă cu două săptămâni.

zoo sibiu

Vremea frumoasă i-a scos din casă pe sibieni week-end-ul trecut. Conform reprezentanţilor Primăriei Sibiu, aproape 4.000 de sibieni au vizitat Grădina Zoologică, într-o singură zi. Sibienii au fost dornici să vadă puii de jaguar, dar şi renii, aduşi acum trei luni la Sibiu. [contextly_auto_sidebar id=”1VEVLEkblDG2e6t5uXUvLVJdGeXFEUGV”] “Datorită temperaturilor mai ridicate, dar şi noilor atracţii ale Grădinii Zoologice, vizitatorii au venit în număr foarte mare la Grădina Zoologică. Duminică, 22 martie au fost înregistraţi 3.927 de vizitatori, iar pe parcursul întregii săptămâni trecute Zoo Sibiu a numărat un total de 5.694 de oaspeţi veniţi să vadă renii achiziţionaţi în luna decembrie, puiul de jaguar Mihai şi pe fratele său mai mare, puiul Mai, dar şi puiul de maimuţă din specia pavian care a venit pe lume în urmă cu două săptămâni”, susţin oficialii municipalităţii. De asemenea, aceştia au anunţat că intrarea II în Zoo, cea dinspre strada Ludoş, va fi deschisă sâmbăta şi duminica pentru ca accesul să se facă mai uşor în zilele aglomerate.

Trei ţestoase şi un varan, noile achiziţii

Zoo Sibiu a cumpărat trei broaşte ţestoase din specia Chelydra. Două dintre acestea au vârsta de aproximativ cinci ani şi o greutate de 7-8 kg. Cea de-a treia este de mai mari dimensiuni – cântăreşte 25 de kg şi are vârsta de 12 ani. Ţestoasele sunt omnivore, având în dietă atât carne, cât şi frunze verzi. “Al patrulea nou locatar este un varan – Varanus Niloticus sau Monitorul de Nil. Exemplarul găzduit de Zoo Sibiu are vârsta de 2 ani și nu măsoară mai mult de 1 metru. Suma achitată pentru cele patru animale este de 9.700 de lei (fără TVA)”, susţin cei din primărie.

Ultima oră

Comentariul meu