video și foto superbe - sibiul survolat de elicoptere nato

black hawk 1Mai multe elicoptere americane de tip Black Hawk au survolat Sibiul în acest weekend. Acestea au aterizat pe aeroportul din Sibiu pentru realimentare, decolând apoi către baza militară americană de la Kogălniceanu (Constanța)

Nu mai puţin de cinci elicoptere americane de tip Black Hawk au survolat, sâmbătă, la orele amiezii cerul Sibiului. [contextly_auto_sidebar id=”sGlyancBVpcqgTfcxz8ECqJM5H3rDbAS”]Acestea au aterizat pe Aeroportul Internaţional Sibiu pentru o scurtă realimentare, după care au decolat spre Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu din Constanţa.
De altfel, toţi cei care s-au aflat pe traiectul de zbor al elicopterelor au rămas, probabil, preţ de câteva secunde, cu ochii spre cer, privind spre cele cinci elicoptere de tip multi-scop al americanilor. Black Hawk-urile sunt recunoscute şi datorită producţiilor cinematografice hollywoodiene realizate în ultimii 30 de ani.


Pe numele său Sikorsky UH-60 Black Hawk, acest elicopter american multi-scop a fost introdus de armata americană în dotarea forțelor aeriene în anul 1979. De atunci, elicopterul a fost upgradat constant de către Sikorsky Aircraft, firma care îl produce, și poate transporta, pe lângă cei doi piloți și doi șefi de zbor (tunari), 11 pasageri sau 6 soldați bolnavi la pat. Elicopterul poate fi dotat cu suplimentar cu niște piloni speciali pentru rachete, precum și rezervoare suplimentare de combustibil pentru zborurile pe distanțe lungi. Armata americană deține, oficial, până la ora actuală aproximativ 1470 de astfel de elicoptere, printre beneficiarii principali numărându-se și armatele sud-coreeană, columbiană sau turcă. În prezent, 23 de operatori din lume folosesc acest tip de elicopter.

Ultima oră

Comentariul meu