video foto cum merg lucrările la podul de peste cibin de la piață

Firmele care lucrează la amenajarea noului pod peste Cibin au reușit să demoleze total vechea structură. Noua construcție începe să prindă oarecum contur, iar municipalitatea spune că lucrările sunt în grafic.lucrari pod peste cibin - sibiu (1)

Podul care ar trebui să fie gata conform contractului undeva la mijlocul anului viitor, se află în plin proces de amenajare. Vechiul pod a fost complet demolat, iar până în prezent s-a turnat deja structura de rezistență a noului pod. [contextly_auto_sidebar id=”UtB4gbzMaTXfFfWiJvNP38m9kmoq5Fmn”]Acum constructorii lucrează la talpa podului la sol, pe malul dinspre piață, iar după aceasta se va face același lucru, la celălalt mal. ”Se efectuează  lucrări la radierul pe malul dinspre Piața Cibin”, a explicat pentru Ora de Sibiu, Mirela Gligore, purtător de cuvânt al primăriei Sibiu.
După ce se vor încheia aceste lucrări, următorul pas este cel de construite a elevațiilor, respectiv a picioarelor pe care se va amenaja viitorul pos.
Reprezentanții municipalității spun că lucrările sunt în graficul stabilit.

Pod de 10,5 milioane lei
Primarul Sibiului a semnat contractul pentru construcţia noului pod peste Cibin în data de 25 iulie 2014.
În urma procedurii de achiziţie, asocierea SC Prodial SRL – SC Arcada Company SA Galaţi – SC Repcons SRL – SC Termo Sibiu SRL – SC Consinstal Energy SRL – SC Teleconstrucţia SA a fost declarată câştigătoare. Valoarea contractului semnat este de 10.568.919,53 lei (fără TVA).


Conform contractului semnat în iulie 2014, pe parcursul celor 20 de luni prevăzute ca termen de execuţie a lucrărilor, constructorul a demontat podul existent, a montat o pasarelă provizorie pentru circulaţia pietonilor și va moderniza reţelele de apă şi canalizare, reţelele de telecomunicaţii, cele de gaz şi electricitate care traversează Cibinul şi va construi noua structură a podului.
[fvplayer src=”http://youtube.com/watch?v=GA-c7bQ8DHs”]

Ultima oră

Comentariul meu