ce poţi face în weekend la sibiu

imagine sibiuAi cerut-o în căsătorie și a spus „Da”? Ați plănuit aproape totul pentru viitoarea nuntă, dar nu sunteți siguri ce rochie de mireasă sau costum de mire să porți la unul dintre cele mai importante momente din viată? Ei bine, viitorii miri sunt așteptati anul acesta la Shopping City Sibiu în perioada 21 – 22 Martie, la Târgul de nunți Perfect Events. De altfel, iubitorii baletului vor avea ocazia să vadă cei mai buni 148 de dansatori din lume, sâmbătă şi duminică, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

 

Potrivit organizatorilor, în cadrul Târgului de nunți Perfect Events veți putea întâlni firme consacrate acestui domeniu, firme care vă vor prezenta noile trenduri în materie de nunți pentru anul 2015 și care vă vor pune la dispoziție alături de produse sau servicii de exceptie, experiența lor în domeniu. ”Târgul reunește firme din diverse domenii, acoperind toată gama de produse și servicii, astfel încât viitorii miri își pot pune la punct toate detaliile organizării unei nunți perfecte: rochii de mireasă și accesorii, costume, decorațiuni și flori, servicii foto și video, săli de evenimente, saloane de înfrumusețare, cofetării, etc”, explică organizatorii evenimentului.

Campionatul Mondial de Balet la Sibiu

Unul dintre cele mai importante evenimente din acest week-end de la Sibiu este cea de-a VIII-a ediţie a Competiţiei Mondiale de Balet , organizat de Teatrul de Balet Sibiu, în perioada 19 – 22 martie 2015. Pentru ediţia din acest an a evenimentului s-au înscris în concurs 148 de dansatori din România, Republica Moldova, Suedia, Bulgaria, Macedonia, Serbia, Bosnia şi Herţegovina, Japonia, Coreea de Sud, Marea Britanie, Polonia, Australia, Franţa, Croaţia şi Israel. [contextly_auto_sidebar id=”WY3Lrm6VaTrA6Ozz3eJMX8p6rLleH9KE”] În concurs s-au înscris şi nouă dansatori ai Teatrului de Balet Sibiu. Concursul are o durată de trei zile. Festivitatea de premiere şi o Gală de balet cu invitaţi internaţionali vor încheia ediţia din acest an, duminică, 22 martie 2015. Accesul la eveniment, atât pentru zilele de concurs, cât şi pentru Gala de balet de duminică, 22 martie, se face pe bază de bilet. Costul unui bilet este de 10 lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de 50% reducere. Biletele se pot rezerva pe siteul oficial al Teatrului de Balet Sibiu, www.sibiuballet.ro/bilete sau se pot cumpăra de la Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, Parcul Tineretului, nr. 1 (fostul Teatru de Vară) și din secretariatul sălii de spectacol, Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, strada Emil Cioran, nr. 1A, intrarea B, etajul 1.

Ziua Mondială a Marionetelor

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu marchează Ziua Mondială a Marionetelor (World Puppetry Day) printr-o serie de 4 ateliere cu păpuși pe degete, ce vor avea loc în fiecare sâmbătă, de la ora 11:00. Seria atelierelor din luna martie se va desfășura sub coordonarea designerului Diana Ribana și constă în 4 sesiuni independente în cadrul cărora cei mici vor crea personaje cu ajutorul degetelor. Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, de luni până vineri, între orele 10:00 – 16:00. Prețul unui bilet este de doar 7 lei, tarif unic. Pentru mai multe detalii există o linie telefonică specială: 0269 210 906. Acestă nouă serie de ateliere este adresată copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani, iar pentru fiecare atelier se pot înscrie maxim zece copii. Durata unui atelier este de aproximativ 1h30min.

Premieră la Radu Stanca
Premieră la Teatrul Radu Stanca. Sâmbătă, începând cu orele 19, se joacă spectacolul D´ALE LOLELOR / EIN BETT VOLLER URZELN de Dave Freeman.

Lansare de carte
La Librăria Habitus din Sibiu avem lansare de carte în acest week-end, începând cu ora 18. Este vorba despre autoarea Chris Simon. Noul său roman 40 de zile, publicat de editura TREI, se lansează printr-un turneu unic în România: 40 de zile, 40 de oraşe, 40 de librării, 40 de întâlniri cu cititorii.

Ce filme putem vedea
La Cinema Arta, în această săptămână, rulează un film interesant. Fanii trilogiei Divergent vor putea viziona cea de-a doua parte a aventurilor ale lui Tris si Four, care sunt acum în postura de fugari, vânaţi de Jeanine (Kate Winslet), liderul avid de putere al facţiunii Erudiţilor. Filmul este 3D şi rulează cu începere de la orele 18:30, respectiv 20:45.

Party şi vinerea, la Club Liquid

Party people, așteptarea a luat sfârșit, sună îndemnul celor de la Clubul Liquid din Sibiu. „Începând cu această săptămână, Club își deschide porțile și vinerea pentru cele mai tari petreceri din Sibiu! Debutăm în forță, în această seară (n.r. – vineri), cu un super party alături de DJ Johnny DaMix”, susţin organizatorii.

Ultima oră

Comentariul meu