vestea care îi afectează pe toți angajații carpatica. ce spune carabulea despre vânzarea băncii!

Milionarul sibian Ilie Carabulea a făcut primele declarații publice după mai bine de un an de când a tot făcut ”naveta” între arestul preventiv și cel la domiciliu. Carabulea a mărturisit că proiectul de vânzare al Băncii Carpatica este aproape finalizat.carabulea

Carabulea spune că discuțiile nu se poartă doar cu un singur investitor interesat și că toată tranzacția se va produce în câteva luni.
”Avem patru investitori, din care doi sunt siguri dupa cum se deruleaza discutiile. [contextly_auto_sidebar id=”qOSRbWBPcHAlw2xgOd5NeHhV5FG31Xzl”]Discutiile de vanzare sunt foarte avansate. Fiti sigur ca ne incadram cu vanzarea in prima jumatate a anului”, a declarat omul de afaceri pentru Jurnalul de tranzactii.
Carabulea, principalul actionar al bancii cu un pachet de 57%, spune ca sunt patru investitori interesati de achizitia bancii, din care doi sunt considerati ”siguri”. Discutiile de vanzare in jurul Carpatica au avut loc de mai multe ori in ultimii ani, pe fondul informatiilor ca banca centrala sustine varianta atragerii unui investitor strategic care sa vina cu capital proaspat, in timp ce actionarul majoritar al bancii isi apara dreptul de a decide la ce pret si cui va vinde banca pe care a fondat-o.

Au dat flit în primă fază celor de la Nextebank
Nextebank a vrut să fuzioneze cu cei de la Carpatica și a și înaintat o ofertă în acest sens, dar actionarii bancii au respins pe 20 decembrie 2014 realizarea acestei tranzacții.
Cu toate acestea, firma de investitii Axxess Capital, condusa de Horia Manda, care tatoneaza de mai multa vreme terenul pentru preluarea Carpatica avand discutii atat cu Ilie Carabulea, cat si cu alti actionari, respectiv cu echipa de management a bancii, nu a renuntat la planurile de preluare si si-a exprimat din nou interesul in acest an pentru banca din Sibiu.
”Avem patru investitori. Doi sunt siguri avand in vedere derularea discutiilor si continuitatea acestora ceea ce demonstreaza seriozitatea lor in cadrul procesului”, s-a lăudat Ilie Carabulea. El nu a vrut însă să facă publice numele investitorilor, invocand acorduri de confidentialitate incheiate cu acestia.
”Discutiile sunt foarte avansate. Timpul este foarte scurt” mai afirma Ilie Carabulea. Intrebat  daca discutiile de vanzare vor ajunge in faza finala in prima jumatate a anului, omul de afaceri a raspuns: ”Fiti sigur de asta!”.
Pana acum, discutiile de vanzare a Carpatica s-au purtat cu investitorii pe doua parti.

Ce spune de scandalul în care e implicat
Banca centrala a suspendat anul trecut drepturile de vot ale actionarului majoritar in AGA pe fondul derularii dosarului Carpatica Asig in care Ilie Carabulea a fost arestat preventiv si apoi eliberat anul trecut, impotriva acestuia procurorii DNA formuland mai multe capete de acuzare. Dosarul este inca la prima instanta, care nu a luat pana acum o decizie in acest caz.
”Sunt un contribuabil onest si beneficiez de prezumtia de nevinovatie. Daca un om este arestat, nu inseamna ca a fost condamnat. Eu nu sunt condamnat si beneficiez de prezumtia de nevinovatie”, precizeaza Ilie Carabulea. Susa: mirsanu.ro

Ultima oră

Comentariul meu