Șantier la Muzeul în aer liber din Sibiu. Iată cum stau lucrurile!

DCIM101GOPROLa intrarea principală în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului sunt în plină desfășurare lucrările de construcție la noul Pavilion Muzeal Multicultural, în cadrul proiectului Patrimoniu deschis, derulat de Muzeul ASTRA în perioada ianuarie 2014-aprilie 2016.

Noua clădire va adăposti obiectele din patrimoniul Muzeului Civilizației Transilvane ASTRA, oferind, totodată, facilități sporite de acces în muzeul în aer liber.
Demisolul va găzdui depozitele și sălile de expoziție, unde, înainte sau după o plimbare în Muzeul în aer liber, publicul se va putea opri să viziteze expozițiile de patrimoniu care vor fi amenajate aici.[contextly_auto_sidebar id=”jU69Wk2b6LfFUQX2zEjtSzP8DBiPkcFm”]
Ținând cont că în luna noiembrie a acestui an se intenționează punerea în funcțiune a clădirii pentru uz intern, urmând să fie deschisă publicului din martie 2016, lucrările nu au fost întrerupte nici în perioadele cu temperaturi negative, luându-se măsuri de protectie specifice, ajungându-se, la ora actuală, la stadiul la care s-a finalizat etapa de structură la demisol și parțial parter. În funcție de complexitatea lucrărilor, constructorul lucrează cu o echipă formată din 18-24 de muncitori, iar două macarale-turn au fost montate pentru a asigura punerea la dispoziție a materialelor necesare construcției și transportul în incinta șantierului.
Lucrările vor continua în perioada imediat următoare cu definitivarea parterului, care va cuprinde spațiile efectiv de primire a vizitatorilor, un auditorium, un spațiu expozițional și Galeriile de Artă Populară. Mansarda este destinată spațiilor de lucru ale personalului C.N.M. ASTRA. Până la finalizarea lucrărilor, prevăzute pentru luna octombrie 2015, muzeul în aer liber poate fi vizitat pe ruta de acces alternativă special amenajată la intrarea principală.
„Patrimoniu Deschis.

Creșterea accesibilității publicului la valorile multietnice din patrimoniul Muzeului ASTRA” a fost ales ca proiect predefinit în cadrul programului PA 16/RO 12 „Conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural și natural”, primind o finanțare 100% nerambursabilă în valoare de 3.500.054 euro prin Granturile SEE 2009-2014 (Islanda, Liechtenstein și Norvegia).

Ultima oră