strigătul de ajutor al sibienilor din nordul italiei. de ce sunt disperați!

Oficial în zona de nord a italiei lucrează câteva mii de sibieni, dar neoficial numărul acestora este mult mai mare. Mulți dintre ei sunt concentrați în zona Torino, iar unii stau acolo de peste 20 de ani. Cu toții au însă o mare problemă.torino

Dorul de casă al sibienilor care locuiesc și muncesc în zona de nord al Italiei este stăpânit cu greu de aceștia. Majoritatea vin acasă odată sau de două ori pe an și asta pentru că distanța este foarte mare, dar și pentru că nu au la dispoziție curse aeriene care să lege Torino sau Milano de Sibiu.[contextly_auto_sidebar id=”vUVocv9IXRtTK35xpeymAnQBwhbDf0Sr”]
Problema nu este însă doar pentru aceștia, ci și pentru cei care locuiesc acolo și provin din județele învecinate Sibiului.
Mulți dintre ei ne-au trimis mesaje și rugămintea de a transmite semnalul lor celor din conducerea Aeroportului Internațional Sibiu.
”Sunt din Sibiu și lucrez și locuiesc în Torino din 1990. Lucrez într-o fabrică unde suntem 26 de români originari din zona Mărginimea Sibiului și nordul județului Vâlcea. Toți colegii mei m-au rugat să le fiu portavoce pentru că avem o mare problemă. Ne adresăm d-stră de la Ora de Sibiu pentru că avem probleme când vrem să venim în concediu în țară. Există acest aeroport frumos la Sibiu, dar nu e nici o cursă aeriană spre nordul Italiei. Ar fi extraordinar dacă ar fi una la Torino (Cuneo). Aici sunt foarte mulți români din Alba, Vâlcea, Sibiu, Hunedoara și nu putem să ajungem și noi mai rapid acasă. Cei din Bacău sunt mai fericiți ca noi. Trebuie să mergem prin Germania, unde mai stăm câteva  ore, ca să ajugem la Sibiu. Sperăm ca cei de Aeroportul din Sibiu să țină cont și de dorințele noastre”, ne-a transmis Vali Constantin, un sibian ce locuiște la Torino.
”Ajutați-ne cu o cursă aeriană aici la Torino sau în nordul Italiei. Suntem nevoiți să zburăm prin Germania ca să ajugem acasă. Suntem foarte mulți sibieni care locuim aici și sperăm să fim băgați în seamă”, ne-a transmis și Floriana Achim, sibiancă stabilită și ea la Torino.
avion
Veste bună de la Aeroport
Așa cum se știe cei din conducerea și echipa managerială a Aeroportului Internațional Sibiu poartă negocieri cu mai multe companii aeriene pentru introducerea de noi destinații, mai ales de tip low-cost către mai multe orașe din vestul Europei.
Astfel cel mai probabil anul acesta Sibiul va fi legat de Italia cu zboruri directe.
”Sunt șanse destul de mari să fie introduse noi destinații și zona de nord a Italiei, chiar din acest an, dar nu putem preciza nimic concret pentru că discuțiile cu companiile aeriene nu sunt deocamdată finalizate”, au explicat pentru Ora de Sibiu, reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu.
Reamintim că de la Sibiu se zboară către Londra și Dortmund, cu zboruri de tip low cost, introduse în anul 2014. Curse regulate sunt și către Munchen, Viena și Stuttgart.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. Dar de cei din Spania ce sa mai spunem sunt 1 milion de romanii in Spania la Madrid toata lumea vorbeste de zboruri la Sibiu

  2. ESTE FOARTE INTERESANT SUBIECTUL,O CURSA AERIANA DE LA TORINO LA SIBIU ESTE MAI MULT CA NECESARA,FOARTE MULTI ROMANI CARE LOCUIESC AICI VOR PUTEA AJUNGE MAI REPEDE ACASA,SUNT ALATURI DE TOTI SIBIENII SI SPER CA ACEASTA SITUATIE SE VA REZOLVA CAT MAI REPEDE CU PUTINTA.