descinderi la traficanți ilegali de țigări în sibiu

Numai puțin de 36 de percheziții au avut loc marți la domicilii ale unor persoane acuzate că fac contrabandă cu țigări, în Sibiu și alte 4 județe. Cei acuzați, aduceau țigările de contrabandă din Ucraina. Un număr de 20 de persoane au fost duse la audieri la DIICOT în Alba Iulia.descinderi

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia  împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul  Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi Suceava,  Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Sibiu, Arad, Maramureş, Botoşani şi Harghita au efectuat, la data de  17.03.2015, un număr de 36 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Sibiu, Arad, Maramureş, Suceava, Harghita şi Braşov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 24 de persoane, specializat în contrabanda cu ţigarete.[contextly_auto_sidebar id=”xjiu3KprUjhuRlIbX2YU6eHtHUve9GqX”]
În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada aprilie 2014 – martie 2015, membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au introdus pe teritoriul Romaniei, din Ucraina, prin sustragere de la controlul vamal  importante cantităţi de ţigarete, ce erau ulterior valorificate  pe teritoriul naţional.
Din probele administrate în cauză a rezultat că ţigaretele erau transportate în mai multe judeţe, cu diferite  autovehicule, unele dintre ele prevăzute cu  spaţii special amenajate,  iar ulterior depozitate la diferite adrese în vederea comercializării.
La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Alba Iulia  vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 20 de persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Jandarmeriei Române.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ultima oră

Comentariul meu