s-a dat liber la terase în centrul sibiului. unele s-au deschis deja!
foto: arhivă

terasa piata mare centru sibiuSibienii care adoră să stea la aer curat în centrul orașului, primesc azi vești bune. Serviciul de Administrare a Domeniului Public a emis deja avize pentru amplasarea a şapte terase în centrul istoric.

Patru terase sunt deja deschise în Piaţa Mică, alte două în Piaţa Mare şi una pe strada Nicolae Bălcescu. [contextly_auto_sidebar id=”5ymiMTbfxD7Le8v4gelecIiggqVlvwrS”]
În prezent ne aflăm în extra-sezon şi prin urmare, conform legislaţiei locale, proprietarii de terase pot crea adăpost prin amplasarea unor laterale transparente. „Această variantă, deşi poate nu e cea mai aspectuoasă, dă posibilitatea proprietarilor să iasă cât mai devreme cu terasele, iar noi ne-am dorit acest lucru pentru că terasele sunt foarte căutate de sibienii care ies la plimbare, dar și de turişti. ” a menţionat primarul interimar Astrid Fodor.
Din 15 mai, când se intră în sezon, proprietarii acestora vor trebui să fie atenţi la mobilier, la împrejmuirea cu plante a terasei şi la respectarea spaţiului alocat, pentru că astfel aspectul centrului va fi îngrijit.
În 2014 pe domeniul public au fost amplasate 63 de terase, marea lor majoritate fiind situate în centrul istoric.

Ultima oră

Comentariul meu