Program de finanțare inovator pentru educație în științele exacte la Sibiu

Fundația Comunitară Sibiu (FCS) lansează marți, 17 martie, orele 18.00, la Librăria Habitus din Piața Mică, programul de finanțare “Științescu”, prin care-și propune să stimuleze pasiunea pentru științele exacte a copiilor și tinerilor cu vârsta între 6 și 19 ani.Afis lansare Fondul Stiintescu

Vor participa la acest eveniment pasionați ai științelor – elevi, studenți, profesori, reprezentanți ai companiilor și ai autorităților publice. [contextly_auto_sidebar id=”OxzioX1NyswawVGZzXQH74is5NJ5BbCu”]Ghidul de finanțare care va fi prezentat cu ocazia lansării îi încurajează pe cei care vor să aplice să propună proiecte educaționale care promovează inovarea și creativitatea, implicarea activă a elevilor, interdisciplinaritatea, motivația intrinsecă și dezvoltarea de abilități mai degrabă decât transmiterea de informații.
Bugetul programului  “Științescu” este de 120.000 de lei. Vor primi finanțare cu sume cuprinse între 4.000 și 16.000 de lei proiectele depuse de profesori și învățători, de echipe compuse din elevi, profesori sau studenți, din pasionați ai științelor din medii profesionale diverse și reprezentanți ai organizațiilor neguvernamentale. Programul are o componentă distinctă numită „Științescu Jr.” prin care vor primi finanțare micro-proiecte cu un buget maxim de 2.000 de lei, propuse şi implementate de elevii de liceu.
Împreună cu un grup de mentori, membrii echipei FCS vor oferi celor care vor să aplice instruire și consultanță pentru scrierea și implementarea proiectelor. Echipele care vor primi finanțare vor beneficia, de asemenea, de suport în comunicare, în motivarea şi implicarea elevilor și în managementul proiectelor.
“Științescu” este implementat în Sibiu de Fundația Comunitară, alături de Romanian-American Foundation şi partenerii locali ITNT, Visma Software, IQUEST, EBS România, KeepCalling şi GITS. Fundația Comunitară Sibiu este un finanţator privat local care identifică și promovează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene – ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice – contribuind astfel la dezvoltarea locală.
Fondul Științescu este susținut de Romanian-American Foundation și în orașele Cluj, Iași și București, prin competiții similare de proiecte, gestionate de fundațiile comunitare locale.

Ultima oră