Mai este mai puțin de o lună până la Sărbătoarea de Paște și deja majoritarea sibienilor încep să caute carnea de miel pe care să o pună pe masă alături de celelalte bucate tradiționale. Ciobanii sibieni spun că sunt pregătiți să facă față cererii.
Mai este doar o lună până la Paşte. Aşa că începem să ne gândim la bucatele pe care le vom pune pe masă, în special la carnea de miel. Dar la crescători, cererea nu vine doar din partea noastră. [contextly_auto_sidebar id=”401tQP2WB5lxl3pU154IThqM59wtNBF5″]
În mijlocul păşunilor, aproape de Ocna Sibiului, la Stâna lui Nea Gheorghe e forfotă mare. În ţarcuri, pe lângă cele 800 de oi pe care le are deja, în perioada asta – o dată la câteva zile, mai vin pe lume doi, chiar trei miei.
Dacă pentru Paşte, la noi în ţară, kilogramul de miel viu va ajunge până la 13, chiar 14 lei, pentru export e mai ieftin. 7 lei pe kilogram. Anul trecut, doar din judeţul Sibiu s-au exportat aproape 63 de mii de ovine, conform a1.ro.