super performanță pentru sibianca fără un picior la mondialele de schi din canada!

De o perseverență ieșită din comun, cum rar mai întâlnești în zilele noastre, sibianca Laura Văleanu a reușit să obțină o binemeritată medalie de bronz la Campionatele Mondiale de Schi din Canada. Ce nu știe multă lume este că Laura Văleanu a învățat să fie o adevărată campioană, atât pe schiuri, cât și în viața de zi cu zi, chiar dacă nu are un picior și se ajută de o proteză.

laura valeanu

Sibianca Laura Văleanu a obținut medialia de bronz la Campionatele Mondiale de Schi Paralimpic, desfășurate în Canada, în perioada 1-10 martie 2015. Tânăra de 25 de ani a reușit, în ulimele proble ale concursului, să ajungă pe ultimul loc al podiumului, obținând astfel o medalie. [contextly_auto_sidebar id=”mZ37tJ5Y2WyM5W1QFqbTywXJKgU1h8gE”] ”Sunt cea mai fericită. Mulțumesc pentru susținere. Vă iubesc”, a scris Laura Văleanu, imediat după publicarea timpilor de concurs, care au propulsat-o pe locul III. Tânăra a declarat că se pregătește pentru un an plin de concursuri și că vrea să dea totul.

Tragedia care i-a schimbat viața
Până în 2006, Laura, născută la Sibiu, a fost o tânără normală. Schia de la patru ani, în 2004 concura deja la Campionatele Naţionale ale României şi din 2006 a câştigat regulat medalii la toate competiţiile naţionale, și nici prin cap nu i-ar fi trecut că o plimbare cu motocicleta pe care o primise cadou avea să îi schimbe radical viața. A fost lovită din lateral de o mașină și ca urmare a acestui accident a suferit amputaţia piciorului drept mai jos de genunchi. De atunci, Laura Văleanu a învățat să se folosească de o proteză pentru a-și relua activitățile pe care le desfășura înainte de accident. În 2009, a reînceput să schieze şi a devenit membră a clubului sportiv Lamont Cluj-Napoca. Tot în aceeaşi perioadă a fost admisă la Universitatea de Medicină Ludwig-Maximilian din München şi a hotărât să încerce să participe pentru prima dată la Jocurile Paralimpice de Iarnă, la Vancouver, în 2010.

Singurul sportiv român care a participat la Olimpiada Jocurilor Paralimpice de la Soci
A fost prima schioare din istoria României care a participat la Jocurile Paralimpice de iarnă. Apoi, în 2014 a fost primul sportiv român care a participat la jocurile paralimpice de Soci. În prezent, Laura Văleanu este stabilită în Germania, unde studiază Medicina și se pregătește intens pentru consursurile de schi.

Ultima oră

Comentariul meu