Un sibian a fost extrem de neglijent și a lăsat în mașina sa mai multe bunuri de valoare, preț de câteva minute. Când s-a întors, omul a găsit mașina spartă și s-a ales cu o pagubă ce depășește 50.000 de lei.
Principala cauză care favorizează comiterea furturilor din autoturisme este „ajutorul”, evident nedorit, pe care păgubiţii îl dau hoţilor. Aici ne referim la „ofertele tentante” pentru infractori, pe care utilizatorii de autoturisme le lasă la vedere pe banchete, bord sau torpedo.
Nepăsarea, indiferenţa şi sintagma potrivit căreia „nu voi fi chiar eu următoarea victimă a infractorilor” stau la baza majorităţii spargerilor de autoturisme.
Lovitură de 11.000 de euro
Ziua de 09 Martie 2015 poate fi considerată o zi ca oricare alta pentru majoritatea cetăţenilor, însă nu şi pentru proprietarul unui autoturism din judeţul Sibiu, care a fost victima unor hoţi după ce a lăsat pe bancheta autoturismului parcat două laptopuri, două camere video şi accesorii pentru acestea, în valoare de aproximativ 11.000 de Euro.
Incidentul a avut loc în localitatea Orlat, iar hoții au spart geamul mașinii și s-au făcut nevăzuți cu obiectele de valoare, paguba nefiind recuperată nici până acum.
Cum te poți proteja împotriva hoților
Măsurile de protecţie pe care trebuie să le luăm în momentul parcării autovehiculului sunt la îndemâna noastră şi constituie elementul cheie pentru descurajarea potenţialilor infractori.
Astfel, pentru a evita neplăcerile cauzate de această categorie de hoţi este bine ca în principal, să aveţi în vedere următoarele aspecte atunci când parcaţi autoturismul:
– adăpostiţi toate bunurile în portbagaj;
– nu lăsaţi la vedere în autoturisme nici un obiect cum ar fi: laptopuri, telefoane mobile detectoare de aparate radar, sisteme GPS, genţi, plase, portmonee, cutii sau alte obiecte;
– pe timpul nopţii încercaţi să parcaţi autoturismul în locuri iluminate sau pe artere principale.
Fiecare bun observabil reprezintă o „adevărată tentaţie” chiar şi pe timpul zilei, fiind o adevărată provocare pentru hoţi.
Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vă mai recomandă să nu lăsaţi autoturismul descuiat sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva secunde. Deasemenea închideţi complet toate geamurile.Un singur geam lăsat întredeschis poate să vă dea peste cap toate măsurile de precauţie. Montaţi-vă un sistem de alarmă performant şi nu uitaţi să îl activaţi la părăsirea autoturismului.
În cazul în care constataţi că s-a comis un furt, nu pătrundeţi în câmpul infracţional şi nu atingeţi autoturismul ci sesizaţi poliţia prin numărul unic de urgenţă 112.
[contextly_auto_sidebar id=”YME0MkWjYk91ITxcPT07mTsjajBCAe7o”]