EDITORIAL - S-a încheiat ERA Mircea Vulc în baschetul sibian. Dar cu ce preț?

mircea vulcS-au întâmplat atâtea lucruri în ultimele două săptămâni la CSU Sibiu, încât cred că ar fi nevoie de două ore să aștern aici ce sentimente mă încearcă.

Ca un umil jurnalist și cunoscător al baschetului sibian vreau să exprim câteva idei odată cu plecarea lui Mircea Vulc de la CSU Sibiu și instalarea unei noi echipe manageriale.[contextly_auto_sidebar id=”Wxt6twrPiT6gpDpkI4OOaPv8Pd0N3ZaY”]
Știu. Mulți fani o să mă înjure, dar mai știu însă că cu bune și cu rele, Mircea Vulc nu merită să mai fie hulit, nici măcar pentru o secundă de aici încolo. Câd spun Vulc, tot timpul acesta se confundă cu istoria lui CSU. Omul acesta a trăit și suferit pentru baschetul sibian. Nu cred că e nevoie să îi căutăm defectele. E nevoie să îi vedem calitățile, iar CV-ul lui arată că a făcut performanță. Mai e nevoie să spun că a adus singurele performanțe notabile ale Sibiului? NU! Cu defectele lui, cu încăpățânarea de a fi perseverent idealurilor și viziunii sale legată de jocul de baschet, Vulc este fără doar și poate un titan al acestui sport, cel puțin la nivel local.
Da. O să ziceți, că s-a războit cu fanii, s-a luat la ceartă cu presa, s-a certat cu antrenorii pe care Sibiul i-a avut, a dat afară jucători și a făcut scandal de multe ori. A făcut-o din dragoste pentru baschet și pentru binele acestei echipe. Să nu vă îndoiți vreodată de asta și cred că aș putea să aduc aici o sumedenie de argumente!
Recunosc. Nici mie nu mi-au plăcut multe din deciziile sale dealungul timpului sau nu l-am înțeles de multe ori. Și eu m-am certat în cuvinte cu domnia sa ori am avut opinii contradictorii.
Cu toate acestea pentru mine Mircea Vulc rămâne DOMNUL PROFESOR MIRCEA VULC.
VEZI ȘI: Pericolele care îl pândesc pe noul președinte de la CSU Sibiu
Și încă ceva. Demisia de ieri a PROFESORULUI este mai mult ca sigur tot din dragoste pentru baschet.
IAR MIRCEA VULC ar merita cu siguranță să fie numit președinte de onoare al acestui club.
Există un proverb care spune că ”cine n-are batrani sa-si cumpere”. Sunt convins că noul președinte Horațiu Floca a învățat multe de la Mircea Vulc și că nu va ezita să îi ceară sfatul atunci când va fi nevoie.
Mai bine cere sfaturile lui Domn Profesor, decât la alții care habar nu au ce înseamnă aceste trei lucruri – BASCHET, CSU SIBIU ȘI PASIUNE.
Multumim Mircea Vulc!

Ultima oră

Comentariul meu