gripa a ucis trei oameni la sibiu! iată cum evoluează situaţia!
foto arhivă

De la începutul anului şi până în prezent, trei oameni şi-au pierdut viaţa din cauza gripei. În prezent, însă, situaţia s-a imbunătăţit semnificativ, potrivit specialiştilor care monitorizează toate cazurile. Şi numărul pneumoniilor sau a virozelor respiratorii este în scădere. 

gripa

Trei persoane din judeţul Sibiu şi-au pierdut viaţa de la începutul acestui an din cauza gripei, însă incidenţa cazurilor confirmate este în scădere în săptămâna 2-8 martie 2015, potrivit unui comunicat remis joi presei de Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu (DSP). [contextly_auto_sidebar id=”Zvp8Nf9Dzmhw4loKjq99JqO9h9ud65gn”] Astfel, numărul total de cazuri clinice asemănătoare cu gripa au fost de 30, faţă de 60 cât au fost semnalate în săptămâna 23 februarie -2 martie. “Număr total de cazuri de gripă, confirmată cu laboratorul, sezonul 2014-2015 = 16 (2 cazuri AH1 pandemic, 6 cazuri tip B, 8 cazuri AH3)”, susţin specialiştii sibieni.
Conform DSP Sibiu, numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere, 2-8 martie 2015, a fost de 685 cazuri (în scădere faţă de săptămâna anterioară: 804), iar cele mai multe dintre ele (188) au survenit la grupa de vârstă 15-49 de ani.

Patru cazuri de SARI
Specialiştii DSP Sibiu au anunţat că în cursul săptămânii trecute au fost investigate cu laboratorul patru cazuri de SARI (sindrom respirator acut sever), unul singur fiind pozitiv cu virus gripal tip AH1 pandemic, la o femeie, 46 ani din Mediaş, cu multiple afecţiuni (hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică cronică, obezitate morbidă), nevaccinată. De altfel, şi numărul infecţiilor respiratorii a scăzut semnificativ în ultima săptămână la 2712, cu circa 23.28% mai puţin  faţă de cazurile din săptămâna precedentă.

 

Ultima oră

Comentariul meu