video decizia liderului fdgr cu privire la candidatura pentru şefia consiliului judeţean!

porr

Şeful etnicilor germani, Paul Jürgen Porr, a negat că ar fi luat o decizie privind o candidatură la preşedinţia Consiliului Judeţean în 2016. De altfel, FDGR serbează luni 25 de ani de la înfiinţarea formaţiunii etnice.

Preşedintele FDGR, Paul Jürgen Porr, a declarat, luni, că nu ar fi luat o decizie privind o eventuală candidatură pentru şefia Consiliului Judeţean la scrutinul din 2016, aşa cum s-a scris în presa locală. „Eu n-am declarat aşa ceva. Nu ştiu de unde aţi scos voi (n.r. – referindu-se la jurnalişti) chestia asta. Nu ştiu. Nu mi-am pus problema”, a declarat liderul FDGR. Porr a făcut aceste declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă de la sediul FDGR din Sibiu, susţinută cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la naşterea formaţiunii etnice. [contextly_auto_sidebar id=”uwVYSLRIIg3xu0wEXXpGK8E5FaXoCqfZ”] „Exact acum 25 de ani a fost un moment foarte critic, în sensul că în prima jumătate a lui `90, au plecat cam jumătate din germanii din România. Şi de multe ori noi, cei care înfiinţam Forumul, ne puneam întrebarea <<Pentru cine şi cu cine?>>. După ultimul recensământ, înainte de `89, erau 250.000 de etnici germani. La primul recensământ după `89, au mai fost 120.000. La următorul, eram 60.000, iar în 2012 suntem aproape 40.000. Iar acum 25 de ani, nimeni nu ar fi putut spune că peste alţi 25 de ani, un reprezentant al etniei germane va fi preşedinte”, a declarat preşedintele FGDR.

Primul succes major, în anul 2000
La conferinţă, au mai participat şi primarul interimar al Sibiului, Astrid Fodor, dar şi deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ. Cei trei au amintit că primul succes major al formaţiunii a fost reprezentat în anul 2000, când actualul preşedinte al României, Klaus Iohannis, a câştigat pentru prima oară primăria Sibiului, cu 68 la sută din voturi. Apoi, au urmat alte trei mandate succesive câştigate fără drept de apel de Klaus Iohannis, precum şi tot mai multe mandate de consilieri locali, judeţeni, primari şi viceprimari, atât în judeţul Sibiu, cât şi în alte judeţe unde FDGR este reprezentat.
Luni, la Sala Thalia, va avea loc aniversarea festivă a celor 25 de ani de FDGR, de la ora 18:00, unde va fi prezent şi Ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Liderii FDGR au infirmat că şeful statului, Klaus Iohannis, ar participa la acest eveniment. „Din informaţiile noastre, nu credem că domnul preşedinte va veni. Trebuie să se întoarcă la Bucureşti”, au mai spus cei trei lideri ai formaţiunii etnice.

VEZI MAI JOS ÎNTREAGA CONFERINŢĂ DE PRESĂ A LIDERILOR FDGR

 

Ultima oră

Comentariul meu