mobilizare record de polițiști și jandarmi la meciurile de cupa davis de la sibiu

cupa davis sibiuSosirea echipei naționale a Israelului la Sibiu pentru meciurile de Cupa Davis de la finele acestei săptămâni a făcut ca locația evenimentului să devină cea mai pazită zonă a momentului în România. De asemenea parcarea mașinilor pe câteva străzi din zonă este INTERZISĂ de vineri până duminică.

Cu ocazia partidelor de tenis din primul tur al Cupei Davis, care se vor desfășura în perioada 06-08 martie a.c., în municipiul Sibiu, în conformitate cu dispoziţiile viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel OPREA, coordonarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică pentru buna desfăşurare a acestui eveniment se va asigura de către Jandarmeria Română.[contextly_auto_sidebar id=”C1Z5jNte1VkDXbeXRxZOIsQbdUhEREQi”]
În acest sens, peste 100 de angajați ai structurilor de ordine şi siguranţă publică din Ministerul Afacerilor Interne vor fi angrenaţi zilnic,  în misiuni pentru menţinerea şi asigurarea climatului de siguranţă în zona complexului sportiv – “Sala Transilvania”, din municipiul Sibiu, unde vor avea loc partidele de tenis, precum şi pe traseele de deplasare ale participanţilor la eveniment.
”Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor, instituţiile Ministerului Afacerilor Interne vor acţiona în sistem integrat. Jandarmeria Sibiu va coopera cu Poliţia Municipiului şi cu reprezentanţii Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru asigurarea condiţiilor optime în ceea ce priveşte măsurile de ordine publică. Ministerul Afacerilor Interne recomandă participanţilor la acest eveniment sportiv să respecte măsurile dispuse de forţele de ordine şi să apeleze la cel mai apropiat echipaj de jandarmerie sau poliţie în situaţia în care au nevoie de sprijin”, se arată într-un comunicat al IPJ Sibiu.

Parcare închisă la Sala Transilvania
Precizăm că, pentru partidele care se vor disputa în zilele de 06 şi 08 martie a.c., accesul spectatorilor va fi permis începând cu ora 11.00, iar pentru data de 07 martie a.c., de la ora 13.00. Accesul în arena sportivă se va realiza numai în baza documentelor de acces (invitaţie, abonament sau bilet emis de organizator – Federaţia Română de Tenis).
În zona adiacentă arenei sportive este interzisă staţionarea autovehiculelor pe partea carosabilă a străzilor: Nicolaus Olahus şi Octavian Goga – înspre Sala Transilvania, iar parcarea din spatele Sălii Transilvania va fi închisă publicului.
Pe timpul desfăşurării partidelor de tenis se interzice comercializarea şi consumul băuturilor alcoolice în imediata apropiere a stadionului.
Răspunderea pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în interiorul arenei sportive revine organizatorului, care poate încheia în acest sens contracte de prestări servicii, în condiţiile legii, cu societăţi specializate de protecţie şi pază sau, în lipsa acestora, cu poliţia locală.

Ultima oră

Comentariul meu