hackeri ridicaţi de mascaţi dintr-un apartament din terezian! fraude imense!

Zece tineri din Sibiu au fost reţinuţi de procurorii DIICOT, fiind acuzaţi de fraude informatice. Potrivit anchetatorilor, tinerii locuiau într-un apartament în cartierul Terezian. Mai exact, aceştia au fost prinşi în flagrant chiar în momentul în care organizau licitaţii fictive pe internet.

descinderi-mascati

Descinderea mascaţilor în cartierul Terezian din Sibiu s-a realizat sub îndrumarea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Teleorman, fiind efectuate un număr de zece percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Teleorman, Vâlcea, Sibiu şi Prahova, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în savârşirea  de infracţiuni în domeniul criminalităţii informatice. [contextly_auto_sidebar id=”DQ4Ycmh1E9Y8tFrF9zKgQf2CL3cWx8rJ”] „În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că  în perioada 2013 -2015, membrii grupării, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au  accesat fără drept sisteme informatice, în speţă conturi on-line aparţinând altor persoane, pe care le foloseau ulterior pentru organizarea unor licitaţii fictive în reţeaua internet, obţinînd beneficii financiare însemnate”, se arată într-un comunicat oficial al DIICOT. Mai mult, procurorii susţin că s-a reţinut faptul că sumele de bani obţinute fraudulos de la persoanele vătămate erau trimise pe numele unor complici fiind ulterior retrase prin intermediul unor servicii de transfer rapid de bani.

hackeri ridicaţi de mascaţi dintr-un apartament din terezian! fraude imense!

11 sisteme informatice ridicate

Totodată, o altă parte a grupării a efectuat operaţiuni de utilizare ale unor instrumente de plată electronică fără consimţământul titularilor, obţinând, în mod ilicit, beneficii materiale, susţin oamenii legii. „Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost identificate mai multe persoane care la acel moment desfăşurau o parte dintre activităţile infracţionale descrise anterior, în speţă organizarea unor licitaţii fictive pe site-uri de specialitate. Cu aceasta ocazie au fost identificate şi ridicate 11 sisteme informatice ce au fost utilizate în activitatea infracţională precum şi  mai multe suporturi de stocare de date informatice”, se arată în comunicatul DIICOT. La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Teleorman au fost aduse, în vederea audierii,  un numar de 17 persoane.

 

 

Ultima oră

Comentariul meu

Publică