ateliere pentru copii de ziua mondială a marionetelor la sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu marchează Ziua Mondială a Marionetelor (World Puppetry Day) printr-o serie de 4 ateliere cu păpuși pe degete, ce vor avea loc în fiecare sâmbătă, de la ora 11:00.   jucari

„Ziua Mondială a Teatrului de Păpuși și Marionete se aniversează în fiecare an pe data de 21 martie. Pentru a marca acest eveniment ne-am propus să organizăm în fiecare sâmbătă din această lună câte un atelier de creație.”, a declarat Adrian Tibu, managerul Teatrului pentru Copii din Sibiu. [contextly_auto_sidebar id=”smF23H1GDw37OoZHny0TZ9gSOs84Ig5e”]
Inițiată de Teatrul de păpuși „Dzhivada Zolfagariho” din Iran, marcarea acestei zile a fost supusă spre dezbatere la al XVIII-lea Congres al Uniunii Internaționale de Marionnette (UNIMA), desfășurat la Magdeburg, în 2000. Doi ani mai târziu, la o reuniune a Consiliului Internațional al UNIMA, din iunie 2002, de la Atlanta, a fost stabilită data de 21 martie pentru celebrarea Zilei Mondiale a Marionetelor.
Seria atelierelor din luna martie se va desfășura sub coordonarea designerului Diana Ribana și constă în 4 sesiuni independente în cadrul cărora cei mici vor crea personaje cu ajutorul degetelor. Fiecare atelier are ca temă povestea unui spectacol prezentat la finalul săptămânii pe scena Teatrului GONG, după cum urmează:

•    sâmbătă, 7 martie, ora 11:00 – „Sarea-n bucate”
•    sâmbătă, 14 martie, ora 11:00 – „Hänsel şi Gretel”
•    sâmbătă, 21 martie, ora 11:00 – „Cipollino”
•    sâmbătă, 28 martie, ora 11:00 – „Broscuţa fermecată”

ATELIERUL DE SÂMBĂTĂ de la Teatrul GONG din Sibiu își propune să dezvolte un mediu creativ-educațional pe un model ce are la bază promovarea unor cursuri interactive pentru copii. Atelierele vor avea loc săptămânal și deschid o poartă spre o mai bună înțelegere a artei teatrale prin formarea unei gândiri creative, orientată spre dialog și dezvoltarea imaginației copiilor care au șansa să învețe lucruri noi într-un anturaj prietenos. Activitățile din cadrul proiectului constau în exerciții de improvizație, construirea de măști, păpuși și marionete, face-painting, desene și exerciții de storytelling (inventat și spus povești).
Înscrierile la ateliere se fac pe baza biletelor cumpărate exclusiv de la sediul teatrului din str. Alexandru Odobescu nr. 4, de luni până vineri, între orele 10:00 – 16:00. Prețul unui bilet este de doar 7 lei, tarif unic. Pentru mai multe detalii există o linie telefonică specială: 0269 210 906.
Acestă nouă serie de ateliere este adresată copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani, iar pentru fiecare atelier se pot înscrie maxim zece copii. Durata unui atelier este de aproximativ 1h30min. Recomandăm ținuta lejeră și încălțăminte de interior. La finalul proiectului copiii păstrează toate obiectele create în cadrul atelierelor.

Ultima oră

Comentariul meu