una din firmele care au făcut autostrada sibiu – orăștie, acuzată de fraudă colosală

Filiala din România a uneia din cele mai mari firme de construcții de autostrăzi din Europa este acuzată de procurori de spălare de bani și evaziune fiscală. Acuzațiile aduse firmei care a construit și o parte din autostrada Sibiu – Orăștie sunt grave.autostrada

Procurorii investighează o posibilă fraudă de proporţii, în care s-ar fi spălat 100 de milioane de euro.
Cei vizați sunt acuzaţi că au creat circuite fictive pentru a nu plăti taxele şi impozitele datorate statului. [contextly_auto_sidebar id=”UOvSzU0YBP9uaq9sccZ57eCAqr202QZk”]Banii au ajuns la ei prin diferite acte false. Poliţiştii au ridicat documente de la mai multe firme cu afaceri importante, care au încheiat mai multe contracte cu statul.
Firma austriacă Strabag este una dintre companiile care a câştigat contracte de peste un miliard de lei pentru construcţia autostrăzii Câmpia Turzii – Târgu-Mureş. Strabag a fost de asemenea unul dintre constructorii Autostrăzii Orăștie-Sibiu și unul dintre concesionarii autostrăzii Comarnic-Braşov, conform hunedoaralibera.ro. Strabag Austria susține că filiala sa din România nu este vizată de acuzații.

Ultima oră

Comentariul meu